in

Više od 1.000 plesača iz pedeset zemalja u Poreču pleše tango

Foto Mediterranean Summer Tango Festival

Poreč je ovih dana postao domaćin Mediterranean Summer Tango Festivala, koji se održava od 3. do 8. srpnja 2024. godine na više slikovitih lokacija diljem grada. Organizator festivala je udruga Hrvatsko udruženje tango plesača, koja već više od deset godina s velikom posvećenošću i entuzijazmom organizira ovaj jedinstveni susret svojih članova. Ovaj prestižni međunarodni festival argentinskog tanga okuplja zaljubljenike iz preko 50 zemalja sa svih kontinenata, sve vođene zajedničkom strašću prema ovom senzualnom plesu.
 
Više od tisuću plesača ovaj vikend okupit će se u Poreču kako bi uživali u raznolikom programu festivala. Svake večeri, središte događanja postaje plesni parket u sportskoj dvorani Žatika, gdje se odvijaju plesne večeri ispunjene glazbom i zaraznom energijom tanga. Tijekom dana, sudionici imaju priliku usavršiti svoje plesne vještine na radionicama koje vode neki od najboljih svjetskih instruktora, a koje se održavaju u prostorima Valamar hotela.
 
Dio festivalskog programa čine i popodnevni tango partyji, organizirani uz jedan od hotelskih bazena, gdje plesači mogu uživati u suncu i glazbi. Osim plesnih aktivnosti, festival nudi i brojne druge sadržaje. Posjetitelji će, između ostaloga, uživati u plovidbi duž istarske obale, istraživanju kulturnih znamenitosti Poreča, kao i u degustaciji i u poznavanju istarskih vina koja predstavljaju bogatu enološku tradiciju ovog kraja.
 
Ovaj festival nije samo prilika za ples, već i za stvaranje novih prijateljstava, razmjenu kulturnih iskustava i uživanje u ljepotama Poreča, poručuju iz organizacije, objavio je Grad Poreč.

rišpet klapa poreč

POREČKO LJETO: Nezaboravan koncert klape Rišpet dupkom ispunio Trg slobode 

Prometna nesreća u Gedićima - 5-7-2024 - Snimio čitatelj Istra Terre Magice

CRNA TOČKA POREŠTINE: Prometna nesreća u Gedićima – još jedna u nizu