in

Više od 300 velikih i malih otrčalo humanitarnu Adventsku utrku Poreč

Najbolji na Adventskoj utrci - Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh

Subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je tristotinjak trkača na trećoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč. Od natjecatelja bilo je oko 150 djece. Natjecateljske kotizacije za glavnu utrku od 5 km usmjerene su udruzi za zaštitu životinja SOS šape Poreč, a donaciju od sveukupno 7.370 kuna udruzi je na kraju utrke uručio gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ujedno i jedan od trkača na utrci.

Adventska utrka 2021. - Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Adventska utrka 2021. – Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Edi Pašić, Ivan Diklić i Kristijan Radošić. Od žena najbrža je bila Lia Terdina, zatim Marina Petretti, te Sonja Rajko. Svi su natjecatelji dobili majice, a najbolji i medalje i nagrade. I svako je dijete sudionik utrke za nagradu dobilo poklon paketić. Trku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč.

Subotnje jutro na Adventu još su glazbom na raznim punktovima začinili puhački sastav Porečki delfini i Acoustic Lounge Trio, a na rivi Duo Elita&Paolo, dok je večeras na programu dječji festival Veseli glasi-Voci allegre, a muzike će biti na još lokacija u starogradskoj jezgri.

Adventska utrka 2021. - Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Adventska utrka 2021. – Donacija – Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

U nedjelju na programu je Slatko jutro učenika i mentora Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića u 10 sati i dječjom predstavom „Baka Zima“ Udruge Birikina.

Istoga dana u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta održat će se plesna kazališna predstava za djecu i mlade „Beskrlici u oblacima”. 

Foto Advent Poreč - dječja utrka - Foto Manuel Paljuh
Foto Advent Poreč – dječja utrka – Foto Manuel Paljuh

Ovogodišnje izdanje Adventa Poreč odvija se pod motom „ulicama staroga grada“ jer će se, osim u samom srcu starogradske jezgre – u Parku Matije Gupca, Gradskoj knjižnici i kazalištu, program održavati i na Trgu slobode, Eufrazijevoj ulici, kod Istarske sabornice i na rivi. U organizaciju su se, osim na adventskim kućicama u Parku, pridružili i lokalni ugostitelji na navedenim lokacijama koji će svojom ponudom i programima obogatiti ovogodišnje izdanje Adventa.

Program će se odvijati svakodnevno, a osim žive glazbe na više punktova, pripremljene su brojne radionice u organizaciji DND Poreč, dječje predstave Teatra Naranča, Birikine i IRTA-e, mađioničar, adventsko fotkanje s Djedom Mrazom, pub kviz, karaoke party, potraga za blagom za velike i male, podjela bakalara za Badnje jutro te Žive jaslice u organizaciji Župe Poreč.

Adventska utrka 2021. - Foto Advent Poreč - Manuel Paljuh
Adventska utrka 2021. – Foto Advent Poreč – Manuel Paljuh

Za najmanje je na Adventu osiguran i poseban kutak u kojem se nalaze borovi koje će vlastitim ukrasima dekorirati djeca porečkih dječjih vrtića, kao i photopoint s vlakićem te Kuća Djeda Mraza.

Advent Poreč održava se od 17. prosinca do 2. siječnja, organizatori su Grad Poreč i TZ Grada Poreča, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com  ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec

Izvor Grad Poreč

trgovina supermarket hrana

Još dva proizvoda povlače se iz prodaje zbog pesticida

TAR-OLEA-najbolji-maslinari-foto-tanja-kocijancic.jpg izložba ulja tekuće zeleno zlato istre

Tar: TEKUĆE ZLATO ISTRE – Ove godine šampionsko zlato tvrtki Ulja Komarija iz Boruta