in

VIŠNJAN: Za Zvjezdarnicu u crowdfunding kampanji skupljeno više od 400 tisuća kuna

Prije nekoliko dana počela je kampanja čiji je cilj skupiti 635 tisuća kuna do kraja godine. Naime, Astronomsko društvo Višnjan i Zvjezdarnica Višnjan će donirana sredstva investirati u izgradnju novih objekata, a više o svemu možete pročitati OVDJE

U trenutku pisanja ovoga članka prikupljeno gotovo 430 tisuća kuna. 

U prvih tjedan dana vrijednost ove inicijative prepoznalo je preko 1.000 ljudi. Dio transakcija se još uvijek procesuira, ali velik dio je već na računu platforme i uskoro će biti poslan na račun udruge u Višnjan. U nastavku članka su grafovi i analize donacija. Najveći broj uplata je u kategoriji od 100 kuna i od 375 kuna. Najveći ukupni doprinos dale su kategorije od 22 tisuće kuna i 3.700 kuna. 

Zvjezdarnica Višnjan već desetljećima uspješno educira najmotiviranije i najdarovitije među našom djecom, a sve je to uspjela učiniti s vrlo skromnim kapacitetima, temeljeno na volonterskom radu i donacijama. Zato ova crowdfunding kampanja predstavlja jednu od većih akcija poduzetih da Zvjezdarnica Višnjan već od 2021. bude u mogućnosti prihvatiti, smjestiti i educirati značajno veći broj djece i mladih u svojim edukativnim kampovima, piše Index.hr.

Cilj je kampanje do kraja 2020. godine prikupiti ukupno 635.000 kuna za proširenje postojećih edukacijskih kapaciteta Zvjezdarnice. Ako kampanja dosegne 300.000 kuna, kako je napisano u prvoj objavi, izgradit će se nova geodetska kupola koja će omogućiti održavanje većih edukativnih i praktičnih programa. Ako pak kampanja dosegne 635.000 kuna, dodatno će se izgraditi bungalovi u kojima će Zvjezdarnica Višnjan moći smjestiti veći broja djece, njihovih profesora i mentora.

Istarski stožer – U nedjelju 79 novozaraženih, nažalost još jedna osoba preminula

POREČ: Zapažen nastup Đeni Dekleva Radaković na 70. Svjetskom natjecanju Trophee Mondial de l’Accordeon