in

VIŽINADA: Mještani u eko akciji prikupili velike količine otpada

Eko akcija 22-4-2023 - Foto Općina Vižinada

Povodom Dana planeta Zemlje, u subotu 22. travnja, mještani su se okupili na eko akciji u Vižinadi koja se pokazala iznimno uspješnom. Vrijedne ruke čistile su putove, staze i šume na području Općine Vižinada, a prikupljena su čeka četiri kontejnera različitog otpada.

Stoga je s jedne strane akcija dala značajne rezultate, no s druge pokazuje da i dalje prevelika količina otpada završava u prirodi, umjesto da je zbrinuta na propisan način. Ovakve akcije, među ostalim, imaju za cilj podizati svijest o očuvanju okoliša i nužnosti pravilnog razvrstavanja otpada, s obzirom da moramo čuvati naš lijepi planet i da je to jedini način da budućim generacijama u naslijeđe ostavimo zeleno i zdravo okruženje.

Eko akcija 22-4-2023 - Foto Općina Vižinada
Eko akcija 22-4-2023 – Foto Općina Vižinada

Sudionici subotnjeg događanja okupljali su se od 7.30 do 8 sati u Vižinadi kod vatrogasnog doma te od 14 do 14.30 sati u Brigu  kod Faroža. Sa sobom su ponijeli alat, rukavice i golemi entuzijazam koji je na kraju urodio doista hvalevrijednom akcijom. Uz to što su očišćeni putovi, staze i šume, u Ritošinom Brigu su mještani ujedno orezali murve kod Faroža i dječjeg igrališta, a na kraju ove lijepe ekološke priče svi smo se podružili na zajedničkom kasnom ručku, odnosno, večeri.

Eko akcija 22-4-2023 - Foto Općina Vižinada
Eko akcija 22-4-2023 – Foto Općina Vižinada

Ovakve akcije uvijek imaju i edukativni karakter, osobito za djecu koja sudjelujući u njima od malih nogu uče da trebaju čuvati okoliš u kojem odrastaju. I zato, hvala svima koji su se odazvali i vidimo se na  sljedećoj akciji, a do tada, budite odgovorni, čuvajte prirodu i pravilno razvrstavajte otpad, poručili su iz Općine Vižinada.

Foto BOOktiga Poreč 2023.

BOOKtiga opet potvrdila da se Poreč i knjige vole. Prihodi idu za obnovu kućice „My little free library“

Komšić i Circota - Foto KK King Poreč

Andrea Circota iz porečkog Kinga osvojio drugu titulu državnog prvaka!