in

VIŽINADA: Stotinu domaćih i talijanskih glazbenika zabavljalo goste

Foto Slavko Ledić

Da Vižinada postaje sve privlačnija turistička destinacija u Istri pokazalo je i posljednje glazbeno događanje koje je okupilo više od stotinu glazbenika iz Istre i Italije, u oranizaciji Zajednice Talijana Vižinada. Glazbenici su na vižinadskoj šterni nastupili s nizom popularnih, tradicionalnih i modernih skladbi različitih glazbenih žanrova.

Foto Slavko Ledić
Foto Slavko Ledić

Domaći Banda d’ ottoni – lLa Brass band prvi je svojim atraktivnim izvedbama oduševio domaću publiku i mnogobrojne goste. Posebni gosti ovog izuzetno uspjelog koncerta stigli su iz talijanskog Piombina u padovskoj provinciji. Riječ je o grupi koja broji 40 članova i nastupila je pod imenom “Societa della Banda Musikale di Piombino dese”, a izveli su skladbu Igrajući ljubav iz filma „Legende 1900“ Enrika Moriconea te nekoliko zlatnih hitova u aranžmanima poznatih svjetskih aranžera.

vižinada
Vižinada – Foto Slavko Ledić

U Vižinadi se predstavio i zbor Voci del’dese koji je na šterni izveo skladbe M. Maiera Tražit ćemo i Bajke, Benia clastoria De Marzia i Brat sunce, sestra mjesec Riza Ortolania. Koncert je zaključila domaća vokalna skupina “Armonia” sa skladbama Mantanara, Vjerujem u i Crvene ruže.

Mnogobrojna publika s oduševljenjem je pratila koncert, a izvođače često nagrađivala burnim aplauzom na otvorenoj sceni. Poneki su čak i zaplesali.

Foto Slavko Ledić
Foto Slavko Ledić

Fotografije i tekst Slavko Ledić

Foto Policijska uprava krapinsko-zagorske - Ilustracija mokra skliska cesta promet

MUP: Vozači oprez, mokri i skliski kolnici!

Ilustracija - Gradnja druge cijevi tunela Učka - Foto Bina-Istra

Ugovor od 200 milijuna eura: Uključuje i izgradnju drugog vijadukta preko rijeke Mirne te vijadukta Limska Draga