in

Ugovor od 200 milijuna eura: Uključuje i izgradnju drugog vijadukta preko rijeke Mirne te vijadukta Limska Draga

Ilustracija - Gradnja druge cijevi tunela Učka - Foto Bina-Istra

Potpredsjednik Vlade i ministar Butković potpisuje ugovor o izmjenama i dopunama koncesijskog ugovora s Bina-Istrom d.d., a vezano uz nastavak projekta izgradnje Istarskog ipsilona

Foto Bina Istra
Foto Bina Istra – Vijadukt preko rijeke Mirne – Ilustracija

U srijedu, 10. svibnja 2023. godine u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture bit će održano potpisivanje još jednog ugovora o koncesiji za financiranje, građenje, upravljanje i održavanje „Jadranske autoceste“ – dionica Dragonja – Pula i Kanfanar – Pazin – Matulji.

Ugovor će potpisati potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i generalni direktor koncesionara Bina-Istra d.d. Dario Silić.

Ovim izmjenama i dopunama koncesijskog ugovora, među ostalim, predviđa se realizacija investicije Podfaze 2B2-2 i Podfaze 2B2-3, ukupne procijenjene vrijednosti oko 200 milijuna eura.

Podfaza 2B2-2 sastoji se od izgradnje drugog kolničkog traka od portala Kvarner Tunela Učka do čvorišta Matulji, dionice duge gotovo 10,3 km te proširenja Odmorišta Kvarner.

Podfaza 2B2-3 uključuje izgradnju drugog vijadukta preko rijeke Mirne te vijadukta Limska Draga, kako bi se završio puni profil ove dionice autoceste.

Nakon toga, koncesionar Bina-Istra potpisat će ugovor i s predstavnicima izvođača radova, ugovor o upravljanju i održavanju te ugovor za nadzor za gore navedene podfaze dovršetka izgradnje Istarskog ipsilona u punom profilu.

Po dovršetku ove dvije podfaze, mreža Istarskog ipsilona A8 i A9 bit će u cijelosti izgrađena u punom profilu te će se po dovršetku čvora Matulji spojiti s obilaznicom Rijeke, odnosno s mrežom autocesta, objavilo je Miistarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Foto Slavko Ledić

VIŽINADA: Stotinu domaćih i talijanskih glazbenika zabavljalo goste

POREČ: Besplatna radionica za poduzetnike – „Razvijte unikatnu poslovnu ponudu“