in

VIŽINADA – Uspješno okončano Učilište za treću dob – Pogledajte njihove izložbe

U Zajednici Talijana Vižinada uspješno je okončan projekt Učilište za treću dob, koju su financirali Talijanska unija sa sredstvima talijanskog Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje, te Regije Friuli Venezia Giulia. U sklopu projekta uspješno su odrađene dvije radionice – sudionici su učili fotografirati pomoću svojih pametnih telefona, te kreativno se izražavati tehnikom dekupaža.

Tečaj fotografije pametnim telefonom trajao je deset sati i vodila ga je porečka fotografkinja Jelena Prekalj, koja je sudionike naučila koristiti se ovim lako dostupnim uređajem. Tečaj dekupaža u trajanju od 20 sati vodila je pak Kaštelirka Ester Diklić. Tečaj je najprije krenuo najprije u zajednici, a kasnije, kako se pogoršavala epidemiološka situacija, preselio se na internetske platforme, odnosno u pojedinim slučajevima radilo se individualno. Sudionice su naučile ukrašavati razne predmete predmete tehnikama decoupage, stencyl i shabby chic, a sve je to, zajedno s fotografijama, izloženo u ZT-u.

Tko želi pogledati ove izložbe može to učiniti uz prethodni dogovor s predsjednicom ZT-a Nedom Šainčić Pilato na broj telefona 099 4230550 ili virtualno. Naime, na njihovoj Facebook stranici objavljen je video koji je napravio Alen Bernobić.

maske maskice korona covid

Nacionalni stožer: Imamo 2.233 nova slučaja, umrlo 70 ljudi

Lijepa božićna priča: Policija vratila novac starijem muškarcu