in

Vraća se bogat program Dana grada Poreča i 1. maja – Koncert TBF-a, humanitarna utrka, biciklijada…

Loris Peršurić i Nenad Velenik - Foto Tanja Kocijančić

Danas, 25. travnja, u Maloj vijećnici Grada Poreča gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Nenad Velenik održali su konferenciju za novinare i predstavili bogat program za predstojeću proslavu Dana grada i Praznika rada. Sve počinje svečanom sjednicom za Dan grada u petak, 29. travnja, dodjelom Povelje 30. april i drugih priznanja zaslužnim građanima. Spomenimo i prvi veliki koncert na rivi – splitska grupa TBF nastupa u subotu navečer, a velika proslava planirana je na Gradskom kupalištu u nedjelju za Prvi maj.
-Nakon dvije godine vraćaju nam se sve manifestacije. Organiziramo u dogovoru s TZ-om vratimo proslavu u punom formatu za sve generacije. Sve počinje svečanom sjednicom Vijeća u petak u Sabornici u 12 sati. Na sjednici će se dodijeliti Povelja, plaketi i zahvalnice zaslužnim građanima. U subotu je na redu humanitarna utrka u organizaciji Grada, Atletskog kluba Maximvs i TZ s početkom u 10 sati, a svi prihodi su usmjereni Centru za inkluziju. U Baredinama će se u isto vrijeme održati MTB rekreativna biciklijada Parenzana, kazao je gradonačelnik.

Humanitarna utrka pod nazivom Poreč-Parenzo 3004 u subotu će se trčati na 7.250 metara, od Gradskog kupališta i natrag. Navečer na rivi u planu je koncert splitskog benda TBF u 20 sati. Ulaz je besplatan za sve.
U nedjelju, 1. svibnja, očekuje se puno posjetitelja na Gradskom kupalištu na tradicionalnoj prvomajskoj fešti. Sve počinje turnirom u briškuli i trešeti u 10 sati, a zabavljat će posjetitelje Sergio Pavat i Orchestra Istriana od 13 sati te od 16 sati i Fun Box band.

Velenik je dao podatke o turističkom prometu. Od 1. siječnja do jučer u Poreču je ostvareno 217.000 noćenja, što je 15 posto više nego 2019. Bilo je najviše Nijemaca, Austrijanaca, Hrvata, Slovenaca i Talijana. Prošlog mjeseca, od 1. do 24. travnja, ostvareno je 123.000 noćenja, što je za 1 posto više nego 2019. Ponovno najbrojniji bili su Nijemci, pa Austrijanci, Hrvati i Talijani. Na petom mjestu su državljani Velike Britanije, jer su grupe školaraca smještene u Zelenoj laguni.

-Ugodno su za Uskrsne praznike iznenadili Talijani. Jučer ih je na području Poreča bilo 1.099, uz 700-ak Austrijanaca, što je dobar pokazatelj da nam se vraćaju i da su i oni željni putovanja. U dogovoru s Gradom Porečom to će biti već treći vikend sa živom muzikom na Trgu slobode – porečki bendovi koji zabavljaju tokom dana. To je puno pogodak, s dobrim odazivom publike. Svirat će i u subotu od 10 do 12.30 sati, kada će na trg stići članice plesnog studija MOT 08.

I rekreativna biciklijada Parenzana se 30. travnja vraća u program. Nadam se velikom odazivu na toj biciklijadi koja star i cilj ima u Baredinama, kazao je Velenik, dodavši da se očekuje jako velik broj Slovenaca kojima 27. travnja počinje praznik Dan oslobodilačke fronte.

policija pixabay

U Vrsaru stradao biciklist, naleti na divljač u Vižinadi i Višnjanu

bomba mina oprez policija mup ilustracija

Djeca prilikom igre pronašla bombe