in

Vratila se Trka na tovarima u Orbanićima – Najbrži Samir Vitasović i Benito

Foto TZ Marčana

Prvi maj u Orbanićima obilježen je jučer 52. Trkom na tovari koja se vratila nakon dvije pandemijske godine, javljaju iz Turističke zajednice općine Marčana.

Foto TZ Marčana
Foto TZ Marčana

-Nakon 2 godine pauze, neizvjesnosti i distanciranja, vratila nam se tradicionalna trka na tovari u Orbaniće u punom jeku i mnoštvom novog entuzijazma. Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali u realizaciji još jedne, 52. Trke na tovari – od Boćarskog kluba Orbanići do svih svirača, pjevača i pjesnika, mještana i voditeljice Dorine Tikvicki, kažu iz TZ-a.

Foto TZ Marčana
Foto TZ Marčana

Sudjelovalo je sedam jahača. Prvo mjesto osvojio je Samir Vitasović na tovaru Benitu, drugo mjesto Dean Vitasović, a treći je bio Patrik Vitasović.

Ostali jahači bili su Adrian Vitasović, Loren Vitasović, Antonio Kolić i Darko Krsan. Tovari su vlasništvo Gordana Galanta (OPG Gordan Galant Rovinj). Pobjednici su nagrađeni prigodnim stvarima za kuću i okućnicu – konj za peglanje, sušilo za odjeću, koš za smeće, škare za rezidbu i drugo.

Nakon trke održano je i tradicionalno natjecanje u razbijanju pijadine u kojoj je najbolji bio odnio Samuel Peteh. Zabava je nastavljena uz “Duo Fantasy”.

Organizaciju manifestacije potpisali su TZ i Općina Marčana.

Njemica “zaradila” veliku kaznu i zabranu vožnje autom

Porečka Galija obilježila svoj i Dan grada plesom i spotom – Uskoro kreću sve aktivnosti za penzionere