in

Porečka Galija obilježila svoj i Dan grada plesom i spotom – Uskoro kreću sve aktivnosti za penzionere

Članovi udruge Kluba umirovljenika Galija u Poreču svečano su obilježili i proslavili dan svoje udruge, Dan grada Poreča i Dan oslobođenja grada.

Foto Galija Poreč
Foto Galija Poreč

Slaviti su počeli u subotu prijepodne sportskim natjecanjima u dvorištu kluba, pa je tu bilo pikada, viseće kuglane, boćanja, kartanja, košarke ….

Sve je to bilo začinjeno s malo muzike, kavom i kolačima. Navečer je u Galiji bila prava fešta. Klub pun umirovljenika i to prvi put nakon dugih dvadeset i pet mjeseci, opet uz muziku i ples. Pravo zadovoljstvo bilo je vidjeti ozarena lica umirovljenika kako plešu i pjevaju uz duo Vajk kuntenti.

Vodstvo Galije donijelo je odluku da klub Galija krene dalje „punim jedrima“, pa će polako krenuti sve aktivnosti koje su bile stopirane zbog pandemije. Prva aktivnost je već krenula – plesne večeri a sredinom svibnja nadaju se i ostalima kao što su mjerenje tlaka, šećera u krvi i kolesterola – i to dva puta mjesečno.

Mješoviti zbor Galija već je polako spreman za prve probe. Joga će uskoro krenuti i tako polako sve redom

onako kako budu mogli pripremiti polaznike i voditelje aktivnosti.

-Na našu feštu je na kratko došao i gradonačelnik Loris Peršurić, Došao nam je čestitati i poželio nam uspjeh u  daljnjem radu, te obećao pomoć, onako kao je to bilo i svim tim proteklim godinama. Moramo reći da ljepšu čestitku i ljepši početak u ovom sada novom-starom vremenu nismo mogli poželjeti, prenio nam je Mario Ritoša, predsjednik Kluba Galija.

Foto TZ Marčana

Vratila se Trka na tovarima u Orbanićima – Najbrži Samir Vitasović i Benito

vatra oprez policija

VIŠNJAN/GALIŽANA: Palili korov, pa zapalili nekoliko hektara