in

VRSAR: Braća Dekleva rijetkost u nogometu – Zaigravši zajedno upisali se u povijest kluba

Braća Dekleva zajedno zaigrali u utakmici - Foto NK Vrsar

-Na prijateljskoj utakmici u Vrsaru po prvi su se puta u povijesti, u seniorskoj momčadi Vrsara, istovremeno našla tri rođena brata Lovro, Filip i Davide Dekleva. Čestitke dečkima i želimo im još puno zajedničkih minuta na nogometnim terenima, objavio je u veljači Nogometni savez Istarske županije.

Naime, nije neuobičajeno da u ekipama igraju dvojica braće, ali čak trojica u istom timu – e to je već rijetkost! Stoga smo porazgovarali s braćom Dekleva koji žive na relaciji Vrsar-Višnjan, te ih pitali kako to da su svi odabrali baš nogomet.

Oni su Davide (23 godine), Filip (20 godina) i Lovro (16 godina) Dekleva. Davide je student je na 1. godini diplomskog studija Građevinskog fakulteta u Rijeci, Filip je student 2. godine preddiplomskog studija Politehnike u Rijeci, dok Lovro, kao najmlađi, trenutno pohađa 2. razred elektromehaničara u Srednjoj školi u Pazinu. Stanuju, kako bi oni rekli, “malo tu, malo tamo” između dvije adrese u Vrsaru i Višnjanu, ovisno o tome pomažu li roditeljima kod kuće, rade ili igraju nogomet. 

Foto NK Vrsar
Foto NK Vrsar

-Svima nam je ljubav prema nogometu počela u ranim danima i to nam je prvi sport s kojim smo se počeli baviti. Prve nogometne poduke dobili smo od svog oca koji je također ljubitelj nogometa. Otac i majka, koji su nam uvijek bili i dalje jesu velika podrška u svemu, napravili su nam prve malene golove koji su se nalazili u dvorištu pored kuće te su tu počele naše prve nogometne utakmice i nadmetanje. Kao što kažu, nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu, pa tako je i nama bio zabava i razonoda bez koje i dan danas ne možemo, vele nam braća.

Davide i Filip su se također iskušali jedno vrijeme u stolnom tenisu tijekom osnovne škole te bili veoma uspješni. Naime, Vrsar je poznat po stolnom tenisu, te ima vrlo uspješan klub.

Obojica su bili visoko pozicionirani u samom vrhu Hrvatske u svojim kategorijama te  je Filip u mlađem uzrastu bio i stolnoteniski prvak Hrvatske. Ali nakon nekog vremena i drugih obaveza odlučili su nastaviti nekim drugim putem. Nogomet je i tada bio prisutan, ali nakon prestanka sa stolnim tenisom ponovo se vratio u prvi plan.

-Trenutno Davide i Lovro igraju 8. godinu u Vrsaru, dok je Filip došao malo kasnije te trenutno ušao u 6. godinu igranja za Vrsar. Sva trojica članovi su seniorskog sastava NK Vrsar, a Lovro, kao najmlađi, još nastupa i za juniore.

-Koliko smo dugo u Vrsaru govori sve o tome kako nam je tu. NK Vrsar krasi predivna atmosfera i priča koju stvaraju sam klub i njeni članovi, počevši od najstarijih ekipa pa sve do najmlađih selekcija, imperativ je na nogometu i stvaranja klape unutar momčadi. Stoga nema većeg “gušta” nego zaigrati svaku tekmu uz svoje prijatelje. Kako je lijepo igrati uz prijatelje još ljepše je zaigrati uz braću. Tako se to desilo toga dana, prisjetili su se prijateljske utakmice iz veljače ove godine.

Davide i Filip već duže vrijeme igraju zajedno u seniorskoj momčadi, dok je Lovro tada dobio svoju prvu priliku zaigrati za seniorsku momčad uz svoju braću i upisati ih u povijest kluba kao prva tri brata koja su zaigrala za NK Vrsar u istoj utakmici.

funtana općina pošta turistička zajednica foto tanja kocijančić

FUNTANA: Natječaj za zakup javnih površina za trgovinu i ugostiteljstvo

Besplatna online radionica kreativnog pisanja porečkog Učilišta