in

VRSAR: Prijavite se na predavanje Korada Korlevića “LIM, KONTIJA, ZVIJEZDE I ZBILJA”

Predavanja pod naslovom „Lim, Kontija, zvijezde i zbilja“ održat će Korado Korlević, poznati hrvatski astronom i edukator. Za stanovnike Poreštine i sve druge zainteresirane građane predavanje će se održati 23. listopada u staroj školi u Gradini, na adresi Gradina 12, od 18 do 20 sati.

Zbog ograničenog kapaciteta i epidemioloških mjera potrebno je da zainteresirani osiguraju svoje mjesto prijavom putem e-maila sci.visnjan@gmail.com ili na broj telefona 098 253 096 do 22. listopada.

Radi se o znanstveno-popularnim predavanjima za lokalno stanovništvo u sklopu projekta “KLIM Kontija – Limski zaljev”.

Općina Vrsar vodeći je partner na projektu „KLIM Kontija – Limski zaljev – Održivo upravljanje zaštićenim područjima“ s partnerima Istarskom županijom i JU „Natura Histrica“. Glavni cilj ovog projekta je održivo upravljanje zaštićenim područjima prirodne baštine, edukacija lokalnog stanovništva, učenika, studenata, znanstvenika i ostalih interesnih skupina, kao i uspostavljanje sustava za upravljanje posjetiteljima radi bolje valorizacije samih zaštićenih područja, a sve s ciljem održivog gospodarskog razvoja Općine i Istarske županije. Projekt će doprinijeti razvijanju javne svijesti o važnosti očuvanja prirodne baštine, što će u konačnici rezultirati boljom valorizacijom zaštićenih područja šume Kontija i nadaleko poznatog Limskog zaljeva.

U proizvodu iz SPAR-a i Kauflanda nađena veća količina bakterija, povučen je s tržišta

MARČANA ima prvi put svog predstavnika u “maslinarskoj bibliji” FLOS OLEI – OPG Memento Morisa Vareška