in

VRSAR: U nedjelju putopisno afričko predavanje – Angola 2019. Ane Fornažar

Foto privatni album Ane Fornažar

Kulturno-edukacijski centar Vrsar (Orsarta) u nedjelju, 22. svibnja, poziva sve zainteresirane željne egzotičnih slika i melodija na putopisno predavanje „Moje Afričko iskustvo – Angola 2019.“ u Zajednici Talijana Vrsar.

Foto privatni album Ane Fornažar afrika angola 2019 predavanje
Foto privatni album Ane Fornažar

Ana Fornažar iz Pazina prezentirat će svoje nezaboravno tromjesečno iskustvo na jugozapadu Afrike gdje je 2019. osmislila programe i uz pomoć lokalnih prevoditelja educirala ruralne zajednice Bonga i Catchindongo o održivom šumarstvu i korištenju šumskih plodova.

Ana je magistrica šumarstva i novinarstva, koja se kroz rad u udrugama dugo bavi edukacijom na temu šuma i ekologije, a Porečani je znaju po radionicama za djecu Priče iz šume.

Angola, nekadašnja portugalska kolonija čija ekonomija počiva na izvozu nafte,  poznata je po dijamantima, ali i kao kolijevka senzualnog plesa kizomba. Ana je imala priliku iz prve ruke upoznati svakodnevni život afričkog stanovništva, tradiciju i običaje, te kroz razne pustolovine obići njihova sela, tržnice, gradove i obalu Atlantskog oceana. Nakon prezentacije popraćene foto i video snimkama, sprema se domjenak uz afričku glazbu.

 Ulaz je besplatan, a predavanje započinje u 19:30 sati. Zajednica Talijana u Vrsaru nalazi se kod Gradskih vrata u starom gradu, a parkirati je preporučljivo malo dalje, na obali ili kod vrtića. Organizatori mole sudionike da se prijave na događaj na Facebooku.

Kontakt Ana Fornažar, 0992298139

Link za prijavu https://www.facebook.com/UdrugaVrsar

Sea Star Festival promo konstrakta

Senzacija Eurosonga KONSTRAKTA premijerno u Istri

Ilustracija - Foto Unsplash majmuni

POTVRĐENE U 12 ZEMALJA: Što su majmunske boginje, kako se šire, liječe…