in

VRSAR: Velik interes za ture u čast Danu obitelji – Najzanimljiviji Park Dušana Džamonje

Park skulptura Dušana Džamonje - Foto TZ Vrsar

U nedjelju je Turistička zajednica Vrsara prvi put organizirala besplatne ture po mjestu u pratnji lokalnih stručnih vodiča, a u čast Međunarodnog dana obitelji. Inicijativa je bila uspješna i na sve četiri ture bilo je podosta zainteresiranih, unatoč vrućinama. Najviše zainteresiranih bilo je na popodnevnom razgledavanju znamenitog i jedinstvenog Parka skulptura Dušana Džamonje.

Foto TZ Vrsar
Foto TZ Vrsar

-Drago mi je da je inicijativa obilježavanja Međunarodnog dana obitelji naišla na pozitivan odjek u javnosti. Cilj ovakvih tura je pružiti našim gostima motiv dolaska u Vrsar organizacijom kvalitetnoga sadržaja, prilikom čega će imati mogućnost upoznati kulturne i prirodne posebnosti naše destinacije. Također, cilj nam je bio podržati naše lokalne vodiče i interpretatore baštine te pozvati goste da posjete Vrsar zadnjega dana održavanja proljetnog izdanja Vrsaranskih goložeca, rekla nam je direktorica TZ-a Klara Trošt Lesić.

Prva tura bila je „Edukativna šetnja šumom Kontija“, a uslijedile su s vremenskim odmakom „Plavi Vrsar – avanTura za cijelu obitelj“, „Šetnja ulicama i vidikovcima starog grada“  i„Umjetnička šetnja u parku skulptura Dušana Džamonje“.

Foto TZ Vižinada

VIVA VINO – 1. wine&walk u Vižinadi s odličnim vinima i gourmet ponudom

Zastava Grada Poreča zavijorila se na Everest Base Campu

Porečka zastava na Himalaji – Istarski penjači u nepalskoj avanturi