in

Za Dan žena: Porečke USB-ovke plešu na svili pod krošnjama Naftaplina

Foto USB Poreč

Članice Udruge mladih USB Poreč, predvođene trenericom Veronikom Vlašić, obilježit će Međunarodni dan žena na sasvim poseban način. Svojim će sugrađankama i svim drugim zainteresiranima pokloniti plesnu predstavu na svili, pod nazivom „Dan žena u visinama“. Predstava će se održati u petak, 10. ožujka, na Naftaplinu (Gradsko kupalište), uz Villa Club ispod dječjeg parka, a početak je u 16.30 sati.

Plesačice, od osmogodišnjih djevojčica do 50-godišnjakinja, izvest će elegantne i akrobatske koreografije koje kombiniraju ples i gimnastičke elemente na svilenim trakama okomito spuštenim iz krošanja stabala. Ideja je predstaviti slobodu, raznolikost, kreativnost, umijeće i snagu žena, koristeći plesni pokret i visine.

Ovom je ostvarenju prethodilo doista marljivo treniranje. Zanimljivo će biti otkriti što je to nastalo tijekom posljednjih nekoliko mjeseci u USB-ovoj dvorani, u Ulici Mate Vlašića 39. A nakon predstave i publika će imati priliku isprobati svilene rekvizite.

Ovom će prigodom iz najmlađe grupe nastupiti Lana, Helen, Rebecca, Lana, Chiara, Luemi, Petra, Nina, Emili, Nicki, Noëlle, Ema, Vita, Eva, Ajlin i Annelie. Više razrede osnovne škole i srednju školu predstavit će Laura, Jana, Lana, Julia, Vita, Emily, Ena, Elena, Lana, Emili, Petra i Nina. Od odraslih su tu Sonja, Andrea, Nataša, Lana, Mirela i Ivona, te nove članice, upisane tijekom ove godine, Veronika, Dora, Lorella, Ivana, Martina, Vana, Kristina i Karla, naravno – uz trenericu Veroniku Vlašić. Za tehničku podršku pobrinut će se udruga USB Poreč.

Programe i aktivnosti treniranja USB-ovog plesa na svili moguće je pratiti na društvenim mrežama FACEBOOK i INSTAGRAM – ARIA PLES NA SVILI/USB Poreč/aria.plesnasvili@gmail.com, saznajemo iz USB-a.

Izvor Policijska uprava istarska

Vozio unatrag i udario 81-godišnjaka. Teško je ozlijeđen

Foto Tanja Kocijančić

Nova brošura „The Best of Poreč Riviera“ – Izbor najbolje enogastro ponude Poreštine na jednom mjestu