in

ZA KULTURU PRONTI na Velu Gospu u Krnici, u četvrtak u Funtani

Foto Teatar Naranča

Hit komedija Scene 15+ Teatra Naranča

Turistička zajednica Općine Marčana poziva na večer smijeha uz hit predstavu Teatra Naranča „Za kulturu pronti“. Kulturna komedija Scene 15+ održat će se u utorak, 15. kolovoza s početkom u 20.30 sati na igralištu u Krnici. Također u 20.30 sati, ali na Trgu sv. Bernarda u Funtani u sklopu Fešte sv. Bernarda „Za kulturu pronti“ Teatra Naranča stiže u četvrtak, 17. kolovoza. Ulaz je besplatan i u Krnici i Funtani, pa je šteta propustiti večer smijeha.

Priča se odvija u Cunculićima, gdje novoizabrani načelnik sa svojim suradnicima želi malo, pitoreskno istarsko selo upisati na kulturnu kartu Europe. Najbolji i najbrži način za to je kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2025. Barba Tone iz oštarije „Nemojte ča zamiriti“, baba Fuma i ostalo domicilno stanovništvo suočit će se tako s navalom umjetnosti svih vrsta i oblika u selu gdje je kultura do sada bila: balun, mih, roženica i nedjeljni samanj ud prasci i alati. Hoće li program nove cunculičanske pročelnice za kulturu zadovoljiti članove europske komisije, te hoće li se u Cunculićima vijoriti zastava europske kulture – saznat ćete u utorak u Krnici.

Predstavu u Krnici organizira TZO Marčana u suradnji s Općinom Marčana i komunalnim društvom Mandalena d.o.o., a u Funtani TZO Funtana.

Autor teksta: Goran Mihovilović

Režija i adaptacija: Majkl Mikolić

Kostimi: Valentina Ferlin-Živić

Scenski pokret: Katja Rabar

Glazba: (zahvale) Diego Vitasović i Serđo Valić

Igraju: Katja Rabar, Majkl Mikolić, Irin Šime Rabar, Mathilde Vukosavljević , Matilda Nikić, Vlatka Rubil, Bruno Pendić i David Matijević.

Trajanje: 80 min Foršpan predstave na poveznici https://youtu.be/DgwsupPbTGk

Društveni dom u Dračevcu - Foto Grad Poreč

POREČ: Otvoren novi Društveni dom u Dračevcu

Foto TZ Funtana

Fešta sv. Bernarda: Ako volite klape dođite u Funtanu na Velu Gospu