in

POREČ: Otvoren novi Društveni dom u Dračevcu

Društveni dom u Dračevcu - Foto Grad Poreč

Prigodnom svečanošću sinoć (12.08.2023.) u centru naselja Dračevac i službeno je otvoren Društveni dom, koji će biti u funkciji za druženja mještana i manjeg poslovnog prostora, odnosno butige.

Društveni dom u DRačevcu - Foto Grad Poreč
Društveni dom u Dračevcu – Foto Grad Poreč

-Svi projekti su važni i posebni, ali meni su posebno dragi ovakvi projekti, za koje znam da su važni i puno znače za svakodnevicu i druženja naših sugrađana. Za ovaj smo Dom imali puno upita građana i stanovnika mjesnog odbora, tako da me veseli što danas možemo i službeno proglasiti ove prostore otvorenim. Ovo je treći društveni dom kojeg otvaramo ove godine, ali na tome nećemo stati, nastavit ćemo raditi društvene domove i dalje po mjesnim odborima, rekao je na svečanosti porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Govoreći o Dračevcu, rekao je da je puno toga napravljeno od dječjeg vrtića, doma, ali ima toga još, do kraja godine doći će brzi Internet, na jesen će krenuti gradnja kanalizacije u Fuškulinu, nakon čega će se kanalizacijska mreža širiti i prema Dračevcu.
Dom će se koristiti za zajednička druženja, rođendane, proslave i druge prigode, pogodno jer je u vanjskom dijeli uređeno dječje igralište, roštilj i klupe. Uređena su i parkirna mjesta, te stalci za bicikle. Sam objekt ima površinu nešto manju od stotinu kvadrata, u većem dijelu su društvene prostorije, a u manjem poslovni prostor namijenjen za manju trgovinu. Prostori su opremljeni sanitarijama i klima uređajem, a društveni prostor i kuhinjom i televizorom.

Društveni dom u Dračevcu - Foto Grad Poreč
Društveni dom u Dračevcu – Foto Grad Poreč

-Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli izgradnji ovog objekta. Dugi niz godina, pa mogu slobodno reći da se radi gotovo o četiri desetljeća, naselje Dračevac nije imalo svoj prostor za okupljanja, druženja te općenito održavanja raznih manifestacija. Na prostoru gdje se danas nalazimo, nekada je bila “butiga” glavno mjesto mnogih susreta. Danas, s ponosom mogu reći da, na inicijativu MO Fuškulin osim društvenog doma, osigurali smo i prostor namijenjen za butigu, ali i za razna okupljanja, rođendane, proslave i druge prilike, kako bi u potpunosti zadovoljili potrebe mještana, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Fuškulin Andrea Crevato.

Društveni dom simboličnim su otkrivanjem ploče s natpisom otvorile djevojčice Tia i Luna, a objekt blagoslovio župnik Ivan Butković. Za zakusku su se pobrinuli MO i sami mještani donijevši iće, piće i slastice, objavio je Grad Poreč.

Društveni dom u Dračevcu - Foto Grad Poreč
Društveni dom u Dračevcu – Foto Grad Poreč

Više fotografija pogledajte u našim galerijama na Facebooku na linkovima:

https://web.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid035U2ZoA5U25JuhZszu63Qi8DQWcC6gP5Usau42tUmH9JThytNpSKjDFxj3yW17kYVl?notif_id=1691863485861339&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

https://web.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0YHQAdzp2irRMjmVjr2CQoVMWFyVUouftduNPt7pQqqHQBRtxj4rN9i6x8yu3AsvEl

Foto Zajednica Talijana Labinci - Romantična večer u Kašteliru

KAŠTELIR: Čarobna večer talijanskih romantičnih hitova pod zvijezdama

Foto Teatar Naranča - Predstava će se održati u Novigradu

ZA KULTURU PRONTI na Velu Gospu u Krnici, u četvrtak u Funtani