in

Zaklada Istra sudjelovala u obilježavanju manifestacije Hrvatska volontira – S učenicima postavljali solarne lampe i ličili klupice

Zaklada Istra

Zaklada Istra se priključila ovogodišnjoj kampanji manifestacije “Hrvatska volontira 2024”, koja se održava u periodu od 22. do 25. svibnja, s dvije volonterske akcije.

Cilj kampanje je podići svijest o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije te pokazati kako volontiranje utječe na stvaranje i razvoj različitih vrijednosti, kao što su dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i ljudska prava, ali i solidarnost.

U četvrtak, 23. svibnja u dvorištu Osnovne škole Giuseppina  Martinuzzi predstavnice Zaklade Istra zajedno su s učenicima i učiteljicama sudjelovale u akciji postavljanja solarnih lampi i farbanja školskih klupica.

Ova akcija svojevrsni je nastavak akcije prikupljanja novčanih sredstava pri obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela od 30. travnja kada su učenici ove škole prikupili 560 eura od donacija građana na pulskoj gradskoj tržnici.

Jučer se u organizaciji Zaklade Istra odvila radionica “Mislim filantropski, djelujem ekološki” koja je tematizirala filantropiju, ekologiju, volonterstvo i UN-ove ciljeve održivog razvoja. Radionica je, osim edukativnog, imala i volonterski karakter.

Nakon uvodnog predavanja “Od livade do laboratorija u svijetu biljaka”, koju je vodila Ines Bonazza (predsjednica udruge ErboIstra), učenici Gimnazije Pula i Talijanske srednje škole Dante Alighieri imali su priliku okušati se u sadnji ljekovitog bilja u Znanstvenom vrtu.

-Pozivamo i druge da se iduće godine uključite u obilježavanje ove manifestacije i na taj način sudjeluju u promicanju volonterstva koje potiče i promovira europske vrijednosti poput ljudskog dostojanstva, slobode, demokracije, jednakosti, vladavine prava, ljudskih prava i solidarnosti, poručuju iz Zaklade Istra.

škola finida promocija knjige la mula de parenzo

PROJEKT OŠ FINIDA POREČ: „La mula de Parenzo“ prvi put u povijesti oživjela na stranicama knjige

kontejner glomazni otpad

USLUGA POREČ: Privremeni prekid narudžbi velikih baja za otpad