in

Zanimljiv program Aurinog Muzeja u Humu za Noć muzeja – Šetnja pod fenjerima, radionica i besplatan ulaz

Foto Museum of Hum Aura

Muzeji su važni! Svjesni te činjenice, a u želji za očuvanjem baštine i kulture, Museum of Hum Aura uključio se u ovogodišnje obilježavanje Noći muzeja. Najmanji grad na svijetu Hum u petak 27. siječnja 2023. godine postaje kulisa veličanja predmeta prošlosti i zaboravljenih običaja. Po prvi puta u utvrdi glagoljaštva i prije svog prvog rođendana, Museum of Hum Aura svim posjetiteljima nudi jedinstven doživljaj. Osim što okusima, mirisima i zaboravljenim radnjama vraća 150 godina unatrag, prisjeća na zaboravljene priče narodne predaje i prošlosti Huma. Program počinje u 18 sati i traje do 1 sat iza ponoći.

U to je vrijeme posjet muzeju besplatan.

„Upoznajmo grad“ naziv je sadržaja kojim će turistički vodič Hari Vidović povesti goste u šetnju gradom pod fenjerima. Folklorno društvo Umag održat će radionicu „Zatancajmo po istrijanski“. Njome će educirati o izvođenju tradicijskih istarskih plesova – prilika je to za možda vaše prve koraka baluna ili polke. Još će oživjeti stare istarske igre. Večer završava u znaku Art & Brandy eventa, slikarske radionice s Mirnom Sišul u kojoj je light motiv – brandy odnosno humska biska i Aurine rakije. Broj sudionika za radionicu je ograničen te su sva mjesta već popunjena.

„Načinom prezentacije starih zanata i tradicije putem 1.500 izloženih predmeta raspoređenih u 11 tematskih cjelina nekadašnjeg života najmanjeg grada na svijetu želimo educirati najmlađe, ali i prisjetiti one starije o nekim prošlim vremenima. Ovo nam je prva Noć muzeja otkako smo otvoreni. Sa zadovoljstvom smo se uključili u obilježavanje, a koliko su muzeji važni svjedoči velik interes za ponuđenim programom, istaknuo je vlasnik Aure i Museum of Hum Aura, Mišel Sirotić.

Dio Poreča i Kaštelira bez vode 26. siječnja

Foto Vatrogasci Umag Facebook

Požaru u hotelu u Novigradu – Izgorjeli automobili u garaži