in

U HUMU 26. listopada smotra “Domaća rakija je naša medižija” – bogat program uz najbolje žestice i koncert grupe Let 3

U subotu, 26. listopada, u Humu će se održati 19. izdanje vrlo popularne smotre istarskih žestica pod nazivom “Domaća rakija je naša medižija”. Hum, kao pravi grad biske, postat će tako sutra mjesto vrhunskih domaćih rakija lokalnih i gostujućih proizvođača. Smotra počinje u 14 sati.

Članovi žirija već su bili u Humu i ocjenjivali rakije, drugu godinu zaredom uoči smotre. Nekoć je to bilo na sam dan održavanja.

U žiriju su uobičajeno bili predstavnici društvenog i političkog života, te sommelieri. No, drugu godinu rakije je kušalo i ocjenjivalo i pet certificiranih senzornih analitičara u suradnji s Institutom za poljoprivredu i turizam Poreč. Bilo je to ukupno pet komisija s ukupno 15 članova, svakoj je predsjednik bio jedan od certificiranih senzornih analitičara, a sve skupa nadgledao je predsjednik žirija Igor Lukić.

Ove godine rakije su izvrsne kvalitete, koja je iz godinu u godinu sve bolja.

Ukupno su se na smotru prijavila 32 proizvođača s 150 uzoraka rakije.

Čija je najbolja saznat će se sutra. Velike zlatne, zlatne, srebrne i brončane medalje dodjeljivat će se ovisno o kvaliteti rakije, odnosno o broju osvojenih bodova. Posebno će se dodijeliti Velika platinasta povelja za sveukupno najbolju domaću rakiju – bisku.

Program će voditi Šajeta. Dok budu trajale degustacije za zabavu će biti zaduženi Duo Fjaka i Ko&Ra band, navečer je najavljen koncert grupe Let 3, a nakon njih Fat duet.

U 15 sati u programu je koncert Limene glazbe Roč, u 18 sati proglašenje pobjednika i podjela nagrada, u 19 sati večernji program, a u 21 sat koncert grupe Let 3.

Organizator je Udruga Hum, suorganizator Turistička zajednica Buzet, partner smotre je Vinistra, a pokrovitelji Grad Buzet i Istarska županija.

Valamaru treći put nagrada za najbolje odnose s investitorima

Valamaru treći put nagrada za najbolje odnose s investitorima

U Puli počinje 17. HAND MADE FEST - Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna

U Puli počinje 17. HAND MADE FEST – Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna