in

„Zeleni kantunići“ pazinskih umirovljenika na izložbi u čast Međunarodnog dana starijih osoba

Pazinski umirovljenici okupljeni u Udrugu Sindikata umirovljenika Hrvatske u suradnji s partnerima, Društvom likovnih stvaratelja Pazin i Udrugom umirovljenika Pazinštine, obilježili su 1. listopada, Međunarodni dan starijih osoba otvorenjem izložbe fotografija „Moj zeleni kantunić”. 

Izložene fotografije su nastale tijekom provedbe istoimenog projekta koji je realiziran posljednjih mjeseci u financijsku potporu Grada Pazina, a prikazuju omiljeni zeleni kutak koji umirovljenici uređuju s radošću i posebnom pažnjom ili vole u njemu provoditi slobodno vrijeme. Uz neizostavno cvijeće, motivi prikazani na fotografijama su i terase, okućnice, dvorišta, maslinici, vinogradi, livade i šume.

Autor i voditelj projekta, Dario Brajković zahvalio je svim sudionicima na njihovom angažmanu i entuzijazmu tijekom projektnih radionica i snimanju fotografija. Predsjednica USUH Pazin, Mirjana Monas, uz čestitku svim penzićima i starijim osobama na njihovom danu, istaknula je da čovjeka ne određuju godine, već to kako se osjeća, što potvrđuju uvijek aktivni članovi udruge. Domaćin i predsjednica Društva likovnih stvaratelja Pazin, Nada Putinja, zahvalila je umirovljenicima na suradnji i predstavila poklone koji su pripremljeni za svih sedamnaestero autora izloženih fotografija. Svi su oni dobili keramički cukerančić, novi suvenir koji promovira DLS Pazin te rukom oslikanu platnenu torbu za kupovinu, također s motivom cukerančića.

Okupljene je pozdravila i Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pazina pohvalivši stalni angažman i brojne aktivnosti umirovljeničkih udruga i Društva likovnih stvaratelja Pazin koji obogaćuju društveni život Grada, a svečanost otvorenja izložbe dojmljivim je nastupom na gitari zaokružila Nera Dagostin, učenica 5. razreda glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin u klasi prof. Aleksa Nadišića.

Izložba fotografija Moj zeleni kantunić” u pazinskoj LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin može se razgledati do 8. listopada radnim danom od 10-12 i 17-19 sati te subotom od 10-13 sati.

Za DLS Pazin i USUH Pazin: Dario Brajković

Photo: Iva Belac

Dom za starije i nemoćne Poreč

Poreč će dobiti još jednu solarnu elektranu

Počinje Istarska zimska liga u trčanju