in

Živio Prvi maj: “Buzjetska bdnica” probudit će Buzećane

Okupljanje za Praznik rada je istarska tradicija, a tako treba i ostati kada prođe ova Covid 19 nevolja, jer radnik mora znati da je taj dan posvećen njemu! U Buzetu nažalost ove godine nema bire i graha. Tradicionalno su se oko podneva organizirali veliki prvosvibanjski piknici uz zabavu, druženje, besplatan grah, pivo i roštilj.

Dugogodišnja tradicija istarskog sjevera su i budnice limenih glazbi. Nažalost ove Covid 2020. godine limene glazbe neće koračati Buzetom i Ročem, gdje ih građani dočekuju kolačima i kavom.

Ali budnice i glazbe u Buzetu će biti!

Prvoga maja u 8 sati, s otvorene terase iz starog grada Buzeta, s razglasa, dolinom rijeke Mirne, odzvanjat će se zvukovi limene glazbe, Prvomajske budnice i Pjesme radu! 

Buzetski poduzetnik, manager i nekadašnji DJ Robert Marušić puštat će s razglasa glazbeni program koji će trajati oko pola sata. U 30 minuta izvesti će se skladbe u obradi domaćih limenih glazbi:

1. Tako je divno, vidjeti te opet
2. Po šumama i gorama, Marjane Marjane
3. Ta tvoja barka mala
4. Rozamunda
5. Abba potpouri
6. Smeh klarineta
7. Bohemian rapsody
8. Vatrogasna himna
9. Bella ciao
10. Pjesma o radu
11. Glazbena tema iz filma Otpisani

“Da nam druge godine krijesovi opet veselo pucketaju i da nam se vrati tradicionalno druženje uz prvomajske budnice, krijes, mužiku, pažuv, roštilj i biru“, kaže Robert Marušić koji će sukladno Covid propisima sve ovo izvesti sam. 

Na Buzećanima je samo da slušaju i uživaju u prvomajskoj budnici, ovoga tužnog Prvoga maja godine gospodnje 2020., od 8 sati.

Izvor Istragram.hr

VRSAR: Roditelji oslobođeni plaćanja vrtića dok traje epidemija

VIŽINADA: Zajednica Talijana uredila bogatu biblioteku u kojoj se knjige besplatno posuđuju