in

ŽIVOTNI SAN VINKA BRENKOVIĆA: Od Kršana do Japana – na biciklu!

Vinko Brenković iz Kršana odlučio je ostvariti svoj životni san – otići u Japan na Olimpijske igre i to na biciklu! Želja mu je da tamo stigne do 24. srpnja sljedeće godine. Na ovo neobično putovanje krenuo je pretprošlog tjedna, a novinari Novog lista njega i njegovu ekipu sreli su u Gorskom kotaru, objavio je Radio Labin.

– Krenuli smo iz Općine Kršan u Istri, mjesta gdje ja inače živim, prema ostvarenju mojih snova – odlasku na Olimpijske igre. To je moj san, otići jednom uživo pratiti Olimpijske igre i stoga sam odlučio biciklirati do Japana. Prvih osam dana u pratnji sa mnom je i moja sestra Nikolina Brenković, a dio puta do Grčke sa mnom će biti i moj prijatelj Antonio Oršo iz Buzeta.

Spremili smo sve što ova, za neke pustolovina, a za mene sasvim normalna stvar, iziskuje, od opreme za kampiranje do najbanalnijih sitnica koje će mi dobro doći na putu, poručio je Brenković.

Prva postaja bila je im je Rijeka, zatim Gornje Jelenje gdje su kampirali. Krenuli su kroz Gorski kotar kako bi ga bolje upoznali, rekao je za Novi list.

– Nekima uopće nije jasno zašto ja to radim, ali meni je najbitnije da meni jest. Zadnju godinu sam marljivo radio kako bih si mogao priuštiti to putovanje. Moram priznati da sam fanatik sporta i to, vjerovali ili ne, boćanja koje će iduće godine prvi put biti na Olimpijskim igrama, zato želim to vidjeti uživo. Neki će me možda osuđivati, čuditi se, reći da nemam pametnijeg posla ili da trošim tuđi novac, ali ništa od toga istina, što znaju moji najmiliji i prijatelji. Na ovaj put idem jer je to moj san, a kad ću uspjeti, ako neću sada.

Precizni plan nemam, idem kako kažu »Go with the flow«. Susrećem već sada na putu ljude koji mi žele pomoći, no i one koji me smatraju i luđakom i čudakom, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. To je bit života, da svatko odabere način na koji ga želi proživjeti. Ja sam odabrao biti netipičan i ostvariti svoje snove, kaže Brenković za Novi list.

Počelo kadetsko boćarsko prvenstvo Hrvatske

POREČKI PAR prevario telekome: Sklapali pretplatničke ugovore na lažna imena, jeftino nabavljali pa skupo prodavali mobitele i televizore – šteta velika