in

Žminj craft beer festival: Puno vrsta piva i prva hrvatska coca cola

Foto TZ Žminj

Ove godine 4. po redu Žminj craft beer festival održati će se 2. i 3. lipnja, zad kaštela, s početkom u 18 sati. Ljubiteljima craft pive predstavit će se 10 pivara koji dolaze s više od 35 vrsta craft piva. Iz Istre dolaze njih četiri: Bruman – Buzet, Vergal – Novigrad, Labona Craft Brewery – Labin i Fabrika bire – Vodnjan. Ostalih 6 pivara dolaze iz ostalih djelova Hrvatske: Saperlot – Varaždin, Devetka – Zabok, Pivovara 022 – Šibenik, Lepi dečki Brewery – Čakovec, Paliska Brewery – Rijeka i Prostor Brewing – Desinić.

U sklopu festivala, osim štandova s craft pivom, bit će ondje i shop na kojem će se moći kupiti pivo u bocama od pivara izlagača. U ponudi će biti i rakije, a bitno je napomenuti da će se posluživati prva hrvatska craft cola Monada iz Rijeke, kao i njena nasljednica ”Monada Cherry Cola”. Bit će tu i lokalna destilerija Frane sa svojim rakijama. Neće manjkati ni bogate gatronomske ponude za sve gušte.

Obje festivalske večeri završit će koncertom. U petak nastupa zagrebački rock sastav Adastra, a u subotu TTRT, bend iz Pazina.

Oba dana biti će po jedan kviz kako bi se posjetitelji upoznali s nekim zanimljivim detaljima craft beer svijeta. Također jedna od novosti na ovom festivalu je beer & paint. U suradnji s Anitom Pilat, diplomiranom slikaricom, osmislili su radionicu slikarstva koja će se održati oba dana festivala.
U jednoj ruci hladno craft pivo, a u drugoj paleta, boja i kist. Radionica je namijenjena starijiima od 18 godina.

Bitno je napomenuti da je ulaz na festival za sve slobodan, no ukoliko dođete piti pivo kupuje se staklena za šest eura. Pivo će se moći kupiti festivalskim bonovima koje
možete uz čašu kupiti na ulazu.

Festival organizira udruga građana Geminianum iz Žminja uz potporu Općine Žminj i Turističke zajednice općine Žminj.

Nika Čakarun - lijevo - Foto Teniski klub 2000 Poreč

Mlada porečka tenisačica Nika Čakarun prvakinja Hrvatske

Foto TZ Istarske županije - Istra na bike sajmu u Njemačkoj

Istra predstavila biciklističku ponudu na E BIKE DAYS-u u Munchenu