in

Žminjska „Vesela subota za minji i veli”

Foto TZ Žminj

Vrlo zanimljiv, veseo, zabavan i kreativan dan provela su mnoga djeca, a i njihovi roditelji, kako iz Žminjštine tako i iz drugih krajeva Istre, uz bogate programe kojima je Turistička zajednica općine Žminj u suradnji s Općinom Žminj začinila „Veselu subotu za minji i veli”, organiziranu u sklopu ovogodišnjih božićno-novogodišnjih programa u Žminju. Veselo subotnje prijepodne započelo je nastupom gitarskog dueta  Little Whisper odnosno bračnog para glazbenika Diane i Patrika Sirotića, koji su veselim repertoarom zabavnih i božićnih pjesama naveli svoje slušatelje čak i da zaplešu.

Foto TZ Žminj advent božić radionice prosinac 2021
Foto TZ Žminj

Djeca su mogla birati između nekoliko zanimljivih sadržaja: u radionici Nutty Scientistsa izrađivala su božićne ljigavce ukrašene šljokicama koji svijetle u mraku, a u igraonici Žutog kišobrana oslikavala su se lica pahuljicama i drugim novogodišnjim motivima, te izrađivali novogodišnji ukrasi od recikliranih materijala. Najpopularnije su bile figurice snjegovića i žaba kojima je na tjeme posijana pšenica, pa će, kada ona nikne, ove lutkice dobiti i kosu. Udruga Jak kao Jakov priredila je na svom štandu humanitarnu prodaju raznolikih božićnih ukrasa poput ukrasnih kuglica, nadstolnjaka ili jaslica za pod bor.

Mnogobrojna mala i velika publika razveselila se predstavi „Otmica Djeda Mraza” Teatra Naranča, a nakon predstave još veće veselje izazvao je dolazak Djeda Božićnjaka koji je podijelio poklone djeci predškolske dobi koja ne idu u vrtić.

Foto TZ Žminj advent božić radionice prosinac 2021
Foto TZ Žminj

Hladno vrijeme nije smetalo dobrom provodu i velikoj posjećenosti svih subotnjih programa, a za okrjepu su se pobrinuli žminjski ugostitelji, ponudivši u svojim lokalima kuhano vino, kuhani gin, palačinke, fritule, toplu čokoladu, čajeve i punč.

U žminjskoj Turističkoj zajednici jako su zadovoljni uspjehom i posjećenošću prvi put organizirane „Vesele subote za minji i veli”, te najavljuju da će s ovakvim predblagdanskim programima nastaviti i sljedeće godine.

Pirotehnika - Ilustracija MUP

MUP-ova akcija “Mir i dobro” – Od ove godine zabranjeno bacanje petardi

respirator bolnica covid korona

Istarski stožer: U četvrtak čak četiri preminule osobe