in

Zaređen novi zadarski nadbiskup koadjutor Milan Zgrablić, Poreč ima novog župnika

Milan Zgrablić treći slijeva, a novi župnik Pranjić četvrti slijeva - Foto Gordana Šušljik

U subotu u Zadru na svečanom misnom slavlju zaređen je novi zadarski nadbiskup koadjutor mons. Milan Zgrablić, donedavni porečki župnik.

Svečanost ređenja novog zadarskog nadbiskupa - Foto Gordana Šušljik
Svečanost ređenja novog zadarskog nadbiskupa – Foto Gordana Šušljik

Na liturgiji su sudjelovali kao gosti  gradonačelnik Loris Peršurić, gradska vijećnika Gordana Šušljik, čelnik UAB-a Arduino Matošević, te brojni drugi Porečani i Porečanke, koji su mu došli izaziti podršku i čestitati na novoj funkciji.

Prisutni su bili i suzareditelji mons. Dražen Kutleša, splitsko-makarski nadbiskup koji je i porečki i pulski apostolski upravitelj, te mons. Ivan Milovan, umirovljeni porečki i pulski biskup, kao i novi porečki župnik, vlč. Mladen Pranjić, te ostali istarski svećenici. Vlč. Pranjić novi je župnik umjesto Milana Zgrablića.

Kako je objavio portal Porečke i pulske biskupije, liturgija biskupskoga ređenja u katedrali sv. Stošije u Zadru u subotu počela je predstavljanjem izabranika Zgrablića kojega su prezbiteri pratioci, mons. Sergije Jelenić i vlč. Darko Zgrablić, dopratili pred sjedalo zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, glavnog zareditelja.

Prvu misu nakon svog biskupskog ređenja zadarski nadbiskup koadjutor mons. Zgrablić predslavio je u katedrali sv. Stošije dan nakon ređenja, u nedjelju, 26. lipnja 2022. U koncelebraciji su bili katedralni župnik vlč. Josip Radojica Pinčić i vlč. Roland Jelić, katedralni ceremonijar.

Tijek cijele svečanosti ređenja možete pročitati na linku https://www.biskupija-porecko-pulska.hr/novosti/3442-liturgija-biskupskoga-redenja-mons-milana-zgrablica.html

Ilustracija Policijska uprava istarska

Teško ozlijeđen vozač Yamahe – Vozio prebrzo pa sletio van kolnika

prometna-policija12 ilustracija policija

Vikend akcija – Mobitel u vožnji najčešći prekršaj uz nepropisnu brzinu