in

Antenal zatvoren za promet!

Antenal 27.10.2023. - Foto čitateljica Martina Trentno Dagostini

Update: cestu su otvorili oko podne nakon što je od ranog jutra bila zatvorena.

Državna cesta DC75 između Novigrada i Poreča na Mostu Antenal zatvorena je za sav promet zbog visoke razine mora, javio je jutros, u petak 27. listopada 2023., HAK.

Čitateljica koja se rano jutros zatekla na Antenalu jer je kao i mnogi drugi morala prijeći most zbog odlaska na posao napisala nam je da je tamo bio kaos: “Zatvorili su ga nakon kolapsa, neki su prolazili kroz pola metra vode, neki se zablokirali, nigdje policije, nigdje cestara, užas i katastrofa. Cestari su došli kad je već bilo totalno poplavljeno iz smjera Novigrada, a iz smjera Tara nitko. Snađi se druže. Dođeš dolje i nemaš se gdje okrenuti!”

Zbog visoke razine mora poplavile su porečka i vrsarska riva, a ako ih ima još – slobodno javite i pošaljite fotografije i i videa na e-mail redakcija@istriaterramagica.eu ili u komentare na našoj Facebook stranici na linku: https://www.facebook.com/istraterramagicanews/posts/pfbid0NsW3WhiVxmcVkwXoUrNKnK1HHeHhQimjQHxL3zx5pzeY5r4fYHfL6bPt57Mgnnasl

Za danas je prognozirano nevrijeme diljem zemlje, u ponekim dijelovima upaljen je i meteo alarm.

Prognoza portala N1: Danas će vrijeme biti oblačno s obilnom kišom, mjestimice grmljavinskim pljuskovima pojačanim jugom i jugozapadnjakom. Obilnije oborine prognoziramo u Lici i Gorskom kotaru te na Kvarneru. Kiša će se tijekom dana premještati prema istoku. a poslijepodne u zapadnim krajevima unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu prestanak oborine i djelomično razvedravanje. Na Jadranu jak lebić. Jutarnja temperatura zraka izmjerene jutros u unutrašnjosti bile su oko 14, porast će tijekom dana do 22C. Na Jadranu nakon tople noći s temperaturama oko 20C
uz jugo dići će se do 24C.

Istramet: PETAK – U noći i prijepodne oblačno uz obilne oborine, naročito na riječkom području i oko Učke. Danju će se vrijeme postupno smiriti uz kidanje naoblake i sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak i zapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 19 i 23 °C.

Zadnji vikend Medenog Poreča: Predavanja o medu i pčelarstvu, prodaja i degustacija

Foto Istarska županija

U povodu 30 godina Istarske županije: Održivi razvoj najvažniji temelj budućnosti, a posebice za očuvanje prostora