in

Završena obnova ceste od rotora Bašarinka do Červar Porta

Foto Grad Poreč

Završena je obnova županijske ceste od rotora Bašarinka na državnoj cesti  D75 do rotora na ulazu u naselje Červar Porat u Poreču koja je otvorena za sav promet. Riječ je o projektu koji su zajednički financirali Županijska uprava za ceste (ŽUC) i Grad Poreč-Parenzo. Radovi su završeni i prije predviđenog roka, a obuhvatili su obnovu prometnice u punoj dužini od gotovo 1000 metara, čime je podignuta razina sigurnosti i kvaliteta same prometnice. Završetkom radova prometnica je otvorena za sva vozila, a vozni red gradskog Citybusa koji je bio privremeno izmijenjen zbog radova na ovom dijelu ceste vreća se na istu satnicu prometovanja koja je bila na snazi prije zatvarana prometnice.

Osim gore navedenog okončanog zahvata, Grad Poreča i ŽUC-a nastavljaju sa sljedećim projektima – u Školskoj ulici u naselju Varvari, za koju je već ugovoreno projektiranje oborinske odvodnje i postavljanje novog kolnika i dodatno povezivanje na budući novi rotor na državnoj cesti Poreč-Baderna. Također, u tijeku je i projektiranje novog, budućeg rotora na ulazu u naselje Kukci, na cesti od rotora kod Elektrometala do postojećeg rotora u Kukcima. Ovaj budući rotor, rasteretit će postojeći ulaz u naselje i povećati razinu sigurnosti na prometnicama.

Među prioritetima za sljedeće razdoblje predstavnici Grada Poreča sa predstavnicima ŽUC-a ukazali su na problematiku na koju mjesni odbori i građani često ukazuju, a to je smirivanje prometa na prometnicama u naseljima Baderna, Šušnjići i Červar, čijem će se povećanju razine sigurnosti također raditi.  Također, prometnice Červar Porat – Červar – Ulika, Mornarica – Mugeba, Žbandaj – Jehnići, samo su neke od županijskih cesta koje su na sastanku navedene kao prioriteti za obnovu u narednom razdoblju, a da su u ingerenciji ŽUC-a i nalaze se na području Grada Poreča-Parenzo, te će po dovršetku navedenih radova na cesti krenuti u daljnje planiranje, sve u skladu s financijskim planovima i mogućnostima, ali i planovima i projektima drugih infrastrukturaša. Naime, planovi gradnje i uređenja prometnica usklađuju se i s planovima postavljanja infrastrukture ponajviše Odvodnje Poreč i Istarskog vodovoda Buzet, kako bi se zahvati i radovi na prometnicama odvijali istovremeno, bez potrebe za naknadnim intervencijama na obnovljenim i izgrađenim prometnicama. 

Također, gdje je moguće, u suradnji s vlasnicima cesta nastavit će se uređenjem pješačkih i biciklističkih staza za sigurnost sudionika u prometu, saznajemo u Gradu Poreču.

Foto Grad Poreč

Biciklistički klub Poreč organizira bike event za sve uzraste i finale sezone MTB zimske lige

prometna policija nesreća očevid Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Istarska policija objavila rezultat prometne akcije: Jedan prekršaj daleko najčešći, šest ozlijeđenih u 14 nesreća