in

Istarska policija objavila rezultat prometne akcije: Jedan prekršaj daleko najčešći, šest ozlijeđenih u 14 nesreća

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu

U dane vikenda, od 15. do 17. ožujka, na području Policijske uprave istarske evidentirano je 14 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim  osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je šest osoba, od kojih su dvije zadobile teške tjelesne ozljede i četiri osobe lake tjelesne ozljede.

Osim prometne nesreće s teško ozlijeđenim vozačem automobila, dogodila se i teška nesreća s vozačem bicikla. Nesreća se dogodila jučer oko 10.30 sati, kada je  32-godišnjak upravljao biciklom kolnikom Ulice Rupice u Banjolama. Vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je izgubio nadzor nad biciklom, udario u ogradni zid, a potom pao na kolnik. U nesreći je biciklist teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u pulskoj bolnici.

Tijekom vikenda kontrolirano je 329 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 17 vozača i 2 vozila. Utvrđeno je 197 prekršaja, od koji izdvajamo:

  • nepropisna brzina – 81 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 24 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 30 prekršaja
  • ostali prekršaji – 49 prekršaja.

Rezultati provedene prometne akcije kontrole alkoholiziranosti

Tijekom provođenja prometne akcije kontrolirana su 52 vozila. Alkotestirano je 45 vozača. Utvrđeno je sedam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i dva prekršaja upravljanja pod utjecajem droge i jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje.

bašarinka červar porat cesta rotor obnova

Završena obnova ceste od rotora Bašarinka do Červar Porta

zaklada civilno društvo istra

Zaklada Istra održala šestu Akademiju aktivni(h) u zajednici