in

Zbog tragične smrti dvogodišnjeg djeteta iz Poreča: Ravnateljica pulske bolnice osuđuje izvještavanje dijela lokalnih medija

Foto Općina bolnica Pula - Dr. Irena Hrstić FB

Zbog tragične smrti dvogodišnje djevojčice iz okolice Poreča i opravdano velikog interesa medija danas se priopćenjem za javnost obratila ravnateljica pulske Opće bolnice dr. Irena Hrstić koja osuđuje način izvještavanja pojedinih portala.

Njeno priopćenje donosimo u cijelosti.

“Prvenstveno, i ovim putem, ponavljamo izraze sućuti roditeljima i ostalim članovima obitelji. Bol i tuga su nemjerljivi.Informiramo vas da ne možemo iznositi ikakve informacije u javnost a sve kako bismo održali postupak u potpunoj neovisnosti za donošenje zaključka. Kako vam je poznato, policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti smrti djeteta, odnosno provode se izvidi i dokazne radnje, a postupanje tijekom izvida je tajno. 

Upravo stoga zabrinjava činjenica iznošenja nepotpunih i dijelom netočnih informacija u lokalnim medijima s unaprijed iznesenom insinuacijom o nesavjesnom liječenju, konkretno jedne osobe. 
Smatramo neprofesionalnim način rada istraživačkog novinara kroz pojedinačan i privatan kontat zaposlenika Opće bolnice Pula, a sve po osnovu dostupnih informacija iz „više povjerljivih izvora bliskih istrazi“. 

Osuđujemo način rada koji kao posljedicu ima laičko zaključivanje u izuzetno osjetljivim situacijama, unaprijed izrečenu osudu te umanjenje povjerenja u javne institucije. 

Djelatnici Opće bolnice Pula svoj posao rade na stručan i profesionalan način, a ustanova nikada nije, i niti će ikada imati namjeru opstruirati istražne radnje.”

dijete učenje škola obrazovanje

Istra: Od danas otvoreni upisi za sve prvašiće elektroničkim putem

Foto Kickboxing klub Zeus

VIŽINADA: Kickboxing klub Zeus 2023. zaključio s čak 47 medalja. Novu godinu startali zapaženim uspjehom na WAKO europskom kupu