in

Cijepljenje u Istri od 22. do 26. ožujka – Donosimo raspored po gradovima

Dom zdravlja Poreč/Foto Tanja Kocijančić

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije poziva sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 bolesti da slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina. U radno vrijeme svih cjepnih punktova u Istarskoj županiji, građani se mogu savjetovati o COVID-19, drugim bolestima i cijepljenju.

Osobe koje su preboljele COVID-19, mogu saznati da li se i kada trebaju cijepiti. Osobe koje boluju od kroničnih bolesti mogu dobiti savjet o cijepljenju. Također savjetovati se mogu s liječnikom specijalistom epidemiologije u Savjetovalištu za cijepljenje protiv COVID-19 bolesti:  telefonom na 099 494 2260 (radnim danom od 12:00 do 14:00 sati) ili

 osobnim dolaskom utorkom od 15:00 do 17:00 sati u Puli, Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Nazorova 23 (glavni ulaz).

Na savjetovanje i cijepljenje mogu pristupiti svi zainteresirani bez obzira da li su već cijepljeni nekom dozom cjepiva i/ili su preboljeli COVID-19 bolest, a potrebno je donijeti osobnu iskaznicu/ putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja te po potrebi medicinsku dokumentaciju radi savjetovanja.

U radno vrijeme svih cjepnih punktova moguće je cijepljenje po principu „drive-in“ u automobilu ili drugom prijevoznom sredstvu za nepokretne, teško pokretne i imunokompromitirane osobe.

Cijepljenje u kući nepokretnih, teško pokretnih i imunokompromitiranih osoba provodi se po dogovoru s obiteljskim liječnikom ili na: mobitel 099 494 2260 (radnim danom od 12:00 – 14:00 h) ili e-mail javno.zdravstvo@zzjziz.hr

Najbolje kobasice i salame u Sv. Petru u Šumi: Histrisu Zlatna štafeta, proglašeni i vitezovi

bicikl korona covid

U nedjelju u Istri manje novozaraženih, jedna osoba preminula u bolnici