in

Ferrero mora zatvoriti tvornicu u Belgiji zbog trovanja salmonelom

Tvornica čokolade Kinder u Belgiji, koja je u vlasništvu Ferrera, mora se zatvoriti nakon što je povezana s desecima slučajeva salmonele. Belgijsko tijelo za sigurnost hrane AFSCA također je naredilo povlačenje svih Kinder proizvoda proizvedenih u tvornici u belgijskom Arlonu, piše u subotu portal Index.hr.

Slučajevi sumnje na salmonelu povezani s Kinder čokoladom prijavljeni su u zemljama uključujući Hrvatsku, SAD, Veliku Britaniju, Njemačku, Francusku i Belgiju. Ferrero se ispričao i priznao propuste.

Ferrero je povukao dio proizvoda i iz Hrvatske

Podsjetimo, kako su rekli iz Ferrera, “odabrani Kinder proizvodi, proizvedeni u Belgiji, dobrovoljno se povlače iz prodaje u Republici Hrvatskoj. Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija Republike Hrvatske. Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište ni jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili ni jednu pritužbu potrošača, ovu stvar shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu.”

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/ferrero-mora-zatvoriti-tvornicu-cokolade-u-belgiji-zbog-salmonele/2354729.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Foto Općina Vižinada

VIŽINADA: Mještani u eko akciji očistili i pripremili staze za rekreativnu Parenzanu

Radionica izrade uskrsnih košarica za djecu u porečkom Učilištu