in

Grad Novigrad donirao nove medicinske krevete za potrebe bolesnih sugrađana

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić

Temeljem iskazane potrebe za dodatnim medicinskim krevetima s antidekubitalnim madracem, Grad Novigrad donirao je novigradskom Domu za starije osobe dva takva kreveta marke Dali Econ, ukupne vrijednosti oko 19 tisuća kuna. Ugovor o donaciji i korištenju kreveta potpisali su na Svjetski dan zdravlja novigradski gradonačelnik Anteo Milos i ravnateljica Doma Ines Mika, u društvu Ive Olujić iz udruge Zdravi Novigrad. Ovi će kreveti biti na raspolaganju građanima Novigrada koji za time imaju potrebu, odnosno kojima je to propisano temeljem procjene liječnika. Kreveti će se na korištenje davati besplatno, uz potpisani revers.

Da podsjetimo, Grad je Domu svojevremeno već ustupio jedan takav bolnički krevet, s istom namjenom, koji je međutim dotrajao i u međuvremenu je rashodovan.

Treba dodati kako je i udruga Zdravi Novigrad dosad nabavila i dala na korištenje Domu odnosno potrebitim sugrađanima šest električnih medicinskih kreveta s pripadajućim antidekubitalnim madracima. Sredstva za kupnju tri kreveta prikupila su se humanitarnom akcijom odnosno donacijama sugrađana i novigradskih tvrtki, jedan je krevet u cijelosti financirala novigradska tvrtka Vision, a dva su rabljena kreveta donacija naših sugrađana. Osim kreveta, na korištenje su ustupljena i dvoja invalidska kolica te stolić za ručanje, za što su sredstva također prikupljena putem donacija. Sva ta oprema ustupa se besplatno, prema ukazanoj potrebi, čime se u velikoj mjeri pomaže našim sugrađanima i njihovim obiteljima da lakše prebrode liječenje ili oporavak nakon liječenja.

Treba i ovom prilikom zahvaliti i ravnateljici i tehničkom osoblju Doma za starije na pomoći koju pružaju prilikom primopredaje kreveta, kao i tvrtki Neapolis koja prevozi krevete do bolesnih sugrađana, objavio je Grad Novigrad.

FUNTANA: Djeca i roditelji uredili mjesto za Uskrs

Pazin: Crveni križ poziva darivatelje krvnih grupa A-, 0+ i B- n akciju