in

Grad Novigrad pokriva ženama troškove prijevoza na mamografske preglede

Foto Istarska županija - Mamograf u Pazinu - Ilustracija

Grad Novigrad će svim ženama sa svoga područja refundirati plaćanje putnih troškova za besplatne preventivne mamografske preglede na koje se žene pozivaju u sklopu Županijskog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Troškovi će se refundirati za sve preglede obavljene od 1. siječnja 2023. godine. Sufinancirate će se iznos od 0,20 eura po prijeđenom kilometru, za udaljenost povratnog putovanja od Novigrada do zdravstvene ustanove u kojoj se pregled obavlja.

Zahtjev za refundacijom putnih troškova odlaska na mamografski pregled naše će sugrađanke moći podnijeti Upravnom odjelu za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti na posebnom obrascu. Po predaji ispunjenog i ovjerenog obrasca s potrebnim prilozima, na tekuće račune biti će im refundirani troškovi putovanja.

Ovo je još jedan u nizu zdravstvenih nadstandarda koje Grad Novigrad osigurava u svom  proračunu, a daje se kao dodatni poticaj za odlazak žena s područja Novigrada na besplatne mamografske preglede, koji se osiguravaju u sklopu Istarskih domova zdravlja, saznajemo iz Grada Novigrada.

Obrazac zahtjeva preuzmite u nastavku na linku:

Obrazac Zahtjeva za sufinanciranje troškova prijevoza na preventivni mamografski pregledPreuzmi

Nova Bujština na kioscima - 17.02.2023.

Novi broj BUJŠTINE u prodaji

Foto Pexels - Yan-Krukov - Ilustracija mladi glazbenici curica djevojka harmonika muzika glazba

Glazbeni kamp u Vrsaru – Novi projekt za mlade glazbenike iz cijele Hrvatske