in

Grad Poreč, Valamar i Plava laguna zajedno kupili najmoderniji ultrazvuk za ginekološku ambulantu

Dr. Ante Ivančić i Loris Peršurić/Foto Tanja Kocijančić

Ginekološki dijagnostički ultrazvučni uređaj najnovije generacije, s vrlo naprednim tehnološkim mogućnostima, stigao je u Dom zdravlja Poreč, a zajednički su ga za 300 tisuća kuna kupili Grad Poreč i hotelijerske tvrtke Valamar Riviera i Plava laguna. S time da je Grad osigurao 150 tisuća kuna, Valamar 100 tisuća, a Plava laguna 50 tisuća kuna, istaknuo je danas gradonačelnik Loris Peršurić.

Tim je povodom jutros u gradskoj palači upriličeno potpisivanje ugovora o donaciji između Grada Poreča i Istarskih domova zdravlja kojeg su potpisali gradonačelnik i ravnatelj IDZ-a dr. Ante Ivančić koji je naglasio da je aparat već stigao i ovaj će tjedan biti u funkciji u ambulanti koje koriste dvije ginekologinje. 

-U proteklom razdoblju donirali smo EMNG aparat vrijedan 120 tisuća kuna, potom CRP i ostale aparate vrijedne oko 38 tisuća kuna, za što su sredstva skupljena prodajom karata za emisiju Lijepom našom, a sada zajednički nabavljamo ultrazvuk za ginekološku ordinaciju.

Nabava aparata građankama Poreča i Poreštine omogućuje potpunu, bolju i bržu uslugu i zasigurno je neophodna za kvalitetno funkcioniranje ordinacije. To je nastavak aktivnosti Grada Poreča u investiranje s ciljem zadržavanja zdravstvenog standarda za naše sugrađanke i sugrađane i stanovnike cijele Poreštine, poput nabave vozila i odjeće za djelatnike Hitne medicinske pomoći, plaćanja smještaja liječnicima Hitne, ginekologinji i voditelju laboratorija, osiguravanja nadstandarda hitne medicinske pomoći te plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja porečkim umirovljenicima, naglasio je gradonačelnik, zahvalivši se dvjema tvrtkama i istaknuvši da su ponovno i Valamar i Plava laguna pokazali brigu za zajednicu. 

Naime, osim za porečko zdravstvo, te tvrtke godišnje zajedno izdvajaju oko 2 milijuna kuna za financiranje potreba u sportu, školstvu, vrtićima, potom sufinanciraju smještaj policajcima i manifestacije. 

-Ovakvim aktivnostima ćemo nastaviti i dalje, svake godine nastojat ćemo kupiti aparate ili opremu koja su u tom trenu prioritet. Naime, cilj nam je zadržavanje nadstandarda u zdravstvu za sve građane Poreštine, jer oni to zaslužuju, a tako bi trebalo biti i u cijeloj Hrvatskoj, dodao je Peršurić.

Dr. Ivančić je naglasio da su prezadovoljni novim ultrazvukom, jer se radi o uređaju marke Genral Electric visoke klase, a njegove performanse birale su upravo ginekologinje. Uređaj ima puno softwerskih rješenja i omogućuje precizniju dijagnostiku od postojećeg, koji je također prije desetak godina kupljen zahvaljujući donaciji Grada Poreča i još je u vrlo solidnom stanju. 

-Zahvalni smo za veliku donaciju, posebice Gradu koji je dao inicijativu i potaknuo ostale tvrtke da doniraju. Dobili smo 300 tisuća kuna, kolika je njegova puna cijena, a Istarski domovi zdravlja platit će na to još PDV od 75 tisuća kuna, rekao je dr. Ivančić. 

Istovremeno su nabavili još tri ultrazvuka u Umagu, Pazinu i Buzetu, ali porečki je jedini ginekološki i jedini koji je u cijelosti plaćen iz donacije. 

-Za nas je sufinanciranje lokalnih samouprava izuzetan doprinos, jer IDS ima 17 djelatnosti i nastojimo da sve istovremeno napreduju i dobiju što im je potrebno. Nama je najveća podrška zadržavanje ljudi. Poreč je prvi krenuo sa sufinanciranjem smještaja liječnicima što se pokazalo vrlo kvalitetnom mjerom. Tako danas Poreč ima dvije ginekologinje koje su vrlo stručne, zaključio je dr. Ivančić. 

TAR: Nova tjedna ponuda u DeguStazioneu za 100 kuna

Osigurano 62.500 kuna za ideju društvenih inovacija – Zaklada za razvoj civilnog društva poziva udruge da se jave