in

Osigurano 62.500 kuna za ideju društvenih inovacija – Zaklada za razvoj civilnog društva poziva udruge da se jave

Kroz proteklu godinu Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva održala je niz događaja kako bi senzibilizirala i educirala građane o društvenim inovacijama, a sve s ciljem raspisivanja javnog poziva za ideje društvenih inovacija „3DI“. Javni poziv „3DI“ otvoren je do 23. prosinca te će se izabrati 3 najbolje ideje za koje je, po pojedinoj, osigurano 62.500 kuna.

Pozivaju se udruge da u partnerstvu s jedinicom lokalne samouprave s područja Istarske županije prijave ideju društvene inovacije kojom će se kreirati nova inovativna rješenja za probleme društva.

-Imate ideju za rješenje nekog problema marginaliziranih skupina, dugonezaposlenih osoba, beskućnika, osoba treće životne dobi, osoba s invaliditetom, mladih, žena, ili imate ideju neke socijalne usluge u zajednici koja je potrebna, možda aplikacije ili online podrške u području zdravlja, ili pak možda imate ideju kako bi se sustavno mogao podržati razvoj društvenog poduzetništva u istarskoj županiji? Iskoristite ovu priliku i pošaljite Vašu ideju. Zaklada će vam omogućiti razradu i realizaciju ideje uz stručnu podršku potrebnih stručnjaka i uključenje svih važnih dionika i korisnika, piše u priopćenju Zaklade.

Društvenom inovacijom prijavljenom na ovaj javni poziv mora se osigurati dugotrajno i održivo rješenje, još bolje ako je moguće osmisliti samoodrživo rješenje.

Više informacija o društvenim inovacijama možete pronaći na stranicama Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr,  a nekoliko različitih primjera iz prakse potražite na sljedećem linku: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/novosti/detaljnije/razvoj-drustva-u-djelovanjima-sadasnjosti.

Društvene inovacije podrazumijevaju nove koncepte, ideje, procese, proizvode, usluge, poslovne modele, alate i metodologije ili kombinacije svega navedenog koje odgovaraju na društvene potrebe ili probleme, a istovremeno stvaraju nove društvene odnose i suradnje. Nova rješenja, inovacije s društvenom misijom, usmjerene općoj dobrobiti, stvaranje društvenog utjecaja, inicirane, razvijene i implementirane od strane organizacija iz javnog, privatnog profitnog  i neprofitnog sektora ili pojedinaca/ki.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, ne znate da li je Vaša ideja dobra, želite se konzultirati, slobodno nas kontaktirajte na: 052/212-938 ili zaklad@civilnodrustvo-istra.hr i dogovorite termin konzultacija.

Javni poziv raspisan je u sklopu projekta +Resilient financiranog iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Grad Poreč, Valamar i Plava laguna zajedno kupili najmoderniji ultrazvuk za ginekološku ambulantu

Skoro svi uhvaćeni: U Rovinju ukraden čamac, u Puli moped, a u Labinu provaljeno u školu