in

Humanitarna akcija za pomoć Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea

Klub žena liječenih od karcinoma dojke, Gea Pula, koji se profilira u udrugu žena oboljelih od malignih bolesti, suočen je zbog korona-krize s manjkom financijskih sredstava zbog čega je upitno daljnje provođenje savjetovališta onkologa, psihoterapeuta, farmaceuta, fitoterapeuta kao i limfne drenaže i ostalih programa psihosocijalne podrške koji su za članove potpuno besplatni.

Kako bi nastavili pružati podršku limfne drenaže, ali i nastavili s radom svih savjetovališta Gea organizira humanitarnu akciju „Umjesto Dana narcisa 2020“ koja će se provoditi od 9. do 19. lipnja na Facebook profilu Kluba Gea Pula.

Građani će moći donirati Geu i za sebe ili kao poklon dragoj osobi, izabrati unikatne radove koje su izradile članice Gea Pula na kreativnim radionicama ali i radove umjetnika; unikatni nakit, majice, večeru za dvoje, izlet, dentalne usluge, uljepšavanje noktiju, frizuru, vino i još puno toga.

Za one koji žele donirati Geu, a nisu na Facebooku svoje donacije mogu uplatiti na broj žiro računa IBAN: HR1524070001500008268.

Kako bi olakšali uplatu donacije generirali su i QR kod tako da se uplata može izvršiti putem internetskog bankarstva, u svega nekoliko klikova. 

Klub Gea nastoji se odužiti svima nastojanjima da olakša oboljelima u svim segmentima.

Kako su u kontaktu s onkološkim bolesnicima uvidjeli da nemaju potrebne informacije o materijalnim pravima koja tijekom liječenja mogu ostvariti, njihov je mali tim prikupio sve korisne informacije te su osmislili letak „Prava onkoloških bolesnika“.

Dodatne obavijesti o pravima i potrebnoj dokumentaciji građani mogu pronaći na stranici: www.geapula.hr.

Osim potrebe za prikupljanjem neophodnih financijskih sredstava za rad udruge GEa podsjeća žene na važnost preventivnih pregleda i samopregleda dojke.

Bolest se može dogoditi svakome i nažalost statistički podaci pokazuju da će svaka deveta žena u Istri oboljeti od raka dojke.

Godišnje u Istri oboli u prosjeku 128 žena, a njih 47 umire. 

Za sva pitanja, informacije ili pomoć dostupni su putem adrese E-pošte: info@geapula.hr i broja telefona: 097 6298 221.

Austrija ukida restrikcije za kretanje prema Hrvatskoj

traktor pixabay

VIŽINADA: Organizira se tehnički pregled za traktore kod Doma kulture