in

HZJZ: Skratit ćemo trajanje covid potvrda

Ilustracija - Foto Tanja Kocijančić

Epidemiologinja HZJZ-a Iva Pem Novosel rekla je da će Hrvatska, u skladu s preporukama iz Europe, revidirati trajanje covid-potvrda.

“Do sada smo smatrali da nakon preboljenja i potpunog cijepljenja s dvije doze ta zaštita traje 12 mjeseci, odnosno i covid-potvrde su vrijedile 12 mjeseci. Međutim, sada, u sklopu novih okolnosti širenja omikrona Europom, a vjerojatno i kod nas, i mi ćemo morati revidirati njihovo trajanje u skladu s preporukama europskih stručnjaka. Bit će kraće, na nivou EU se najavljuje skraćenje na 9 mjeseci”, rekla je Pem Novosel HRT-u.

U Hrvatskoj se nastavlja i cijepljenje stanovništva, a većina građana koja je posljednjih dana dolazila na cijepljenje, došla je po booster dozu.

“U subotu je, primjerice, bilo 22 tisuće cijepljenih osoba i od toga je preko 14 tisuća primilo booster dozu, oko 6 i pol tisuća je primilo drugu dozu, a svega 2 tisuće prvu dozu. U svakom slučaju je interes za cijepljenje posljednjih tjedana visok i raste, a sve više osoba prima i tu booster dozu”, rekla je Pem Novosel.

Izvor Poslovni.hr

Ana Ljubić, Boris Miletić i Slobodan Vugrinec - Foto Istarska županija otvorenje zec kontija vrsar

VRSAR: Otvoren Znanstveno-edukacijski centar ZEC Kontija financiran iz EU fondova

marčana

Blagdanske večeri u Marčani od utorka do četvrtka