in

Infobip i Zaklada Adris donirali respiratore i druge uređaje pulskoj i riječkoj bolnici

Razumijevajući ozbiljnost situacije te okolnosti u kojima se zatekla i naša zemlja, Zaklada Adris je, odlukom Zakladne uprave na čelu s predsjednikom Koradom Korlevićem, donirala tri milijuna kuna KBC-u Rijeka za nabavu respiratora za respiracijski centar koji će prihvaćati najugroženije pacijente zaražene koronavirusom. Dio vrijedne opreme bit će usmjeren u i Opću bolnicu Pula.

Zaklada Adris usmjerena je na promicanje znanja i otkrića te solidarnosti u hrvatskom društvu. Tijekom godina dodijeljene su brojne donacije, a ovom novom još jednom potvrđuju svoju društvenu odgovornost i predanost zajedničkoj dobrobiti.

I vodnjanska tvrtka Infobip pokazala je u ovim teškim trenucima društvenu odgovornost priopćivši javnosti da će Općoj bolnici Pula donirati četiri medicinska uređaja koji su izuzetno važni za skrb o pacijentima kod kojih postoji sumnja ili su zaraženi koronavirusom.

Jedan od tih uređaja je napredni mehanički respirator, uređaj koji oboljelima upumpava zrak u pluća i omogućava njihov nesmetani rad dok se pacijenti ne oporave i sami ponovno mogu obavljati funkciju disanja bez dodatne pomoći.

Ovaj uređaj namijenjen je za Interni odjel, dok su ostala tri medicinska uređaja namijenjena za pedijatriju – novi mobilni ultrazvučni uređaj, monitor vitalnih funkcija, te sustav za terapiju visokim protokom i bubble CPAP nedonoščadi, novorođenčadi i djece do 18 godina starosti.

168 zaraženih: STIŽU JOŠ DRASTIČNIJE MJERE ZBOG ONIH KOJI IH NE POŠTUJU

Još 5 Istrana prekršilo mjeru SAMOIZOLACIJE – novih 18 sumnjivih na Covid-19