in

Još 5 Istrana prekršilo mjeru SAMOIZOLACIJE – novih 18 sumnjivih na Covid-19

Policijska uprava istarska je tijekom protekla 24 sata, dakle od petka do subote ujutro, zaprimila nove 22 dojave građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije na području Istre, što znači da je od 13. ožujka zaprimljeno ukupno 132 dojave.  Policijski službenici provjerili su sve dojave te je u 5 slučaja utvrđeno da se osoba kojoj je određena mjera samoizolacije nije pridržavala uputa i mjera o samoizolaciji.  

U razdoblju od 13. ožujka do danas policija je utvrdila 28 kršenja mjera samoizolacije na području PU istarske. O svim utvrđenim kršenjima mjera samoizolacije policijski službenici obavijestili su državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera i izricanja odgovarajućih sankcija.

Policijska uprava istarska apelira na sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora.  Naglašavamo da osobama koje su u samoizolaciji nije dozvoljeno izlaziti iz kuće, a u slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se trebaju javiti telefonom liječniku obiteljske medicine.

-Apeliramo i na ostale  građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite i slušaju upute kriznog stožera. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje ali i zdravlje svojih najbližih i šire zajednice, poručila je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić Jukopila.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svim savjesnim građanima na dojavama, te ih  i dalje pozivamo da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila istarska@policija.hr i aplikacije Sigurnost i povjerenje potpuno anonimno.
Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice!

Jutros je istarski Stožer za civinu zaštitu u priopćenju naveo da su uzeti uzorci brisa kod novih 18 osoba zbog sumnje na koronavirus (COVID-19).

Brisevi su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Rezultati nalaza stožer će objaviti naknadno.

Infobip i Zaklada Adris donirali respiratore i druge uređaje pulskoj i riječkoj bolnici

POREČ: Dvije improvizirane ambulante postavljene kod Doma zdravlja