in

Istarski stožer: Drugu dozu primilo 2.600 građana od ukupnog broja cijepljenih

34. sjednica Skupštine Istarske županije održana je danas u hotelu park Plaza Histria, u Puli, s dnevnim redom od 23 točaka, a kojom je predsjedavao predsjednik Skupštine Valter Drandić. Kao i prethodnih puta, na samome početku prisutnima su se obratili načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović, koji su se osvrnuli na aktualnu situaciju s pandemijom COVID-19.

Prema njihovim riječima, trenutno stanje na području Istarske županije je stabilno, a tijekom zadnja dva i pol mjeseca bilježi se smanjenje incidencije novozaraženih. Odluka o postupnom popuštanju mjera, smatraju, pokazala se ispravnom, međutim građani se i dalje trebaju ponašati odgovorno, kako bi se pozitivna epidemiološka situacija održala. Što se tiče cijepljena, dr. Stojanović je izvijestio kako je u Istri do sada cijepljeno 8.800 osoba, od kojih je njih 2.600 primilo i drugu dozu.

Načelnik Kozlevac se ujedno zahvalio istarskom županu, načelnicima i gradonačelnicima na pomoći i financijskoj podršci tijekom proteklih godinu dana, priopćeno je iz Istarske županije.

Capak: Samoizolacija se produljuje na 14 dana, izolacija ostaje 10

Bez struje 2. ožujka naselja na području Višnjana i Poreča