in

Iz svih ljekarni u Hrvatskoj hitno povučen lijek zbog sumnje u nepravilnostii. Ako imate nuspojave, odmah javite‘

Trg slobode u Poreču - Foto Tanja Kocijančić

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene neispravnošću

Oglasila se Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), čije priopćenje prenosimo u cijelosti: “Belupo lijekovi i kozmetika d.d., nositelj odobrenja za lijek Arvind 25 mg tablete, u suradnji s Agencijom za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi povlačenje serije 20924092 lijeka Arvind 25 mg tablete. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.

Navedeni postupak povlačenja provodi se temeljem sumnje u neispravnost u kakvoći koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije za parametar sadržaj djelatne tvari lamotrigin.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije predmetnog lijeka koje nisu zahvaćene ovom neispravnošću, kao i lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine drugih proizvođača, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije,”, objavio je HALMED.

Foto Grad Novigrad

NOVIGRAD: Dovršena oborinska odvodnja u Šainima

Dva porečka naselja bez vode 24. siječnja 2024.