in

Mjesec poduzetništva u Poreču: Koje su zdrave marende na poslu? O cedeviti, voćnim jogurtima…

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču održano je predavanje Zdrave marende na poslu, u sklopu kojeg je bilo govora o pravilnoj prehrani u svakodnevnom životu, planiranju obroka, te su prikazani konkretni primjeri za dobro izbalansirane kvalitetne marende za sve poslovne ljude koji nemaju puno vremena za pripremu svojih obroka. Primjeri su bili jednostavni, lako dostupni te ne zahtijevaju dugo kuhanje. Sudionici su imali priliku naučiti ili se podsjetiti sa zdravim namirnicama kao što su različite vrste žitarica (kus kus, proso, palenta, heljda, amarant i dr.).

S obzirom da pića zaslađena šećerom predstavljaju gotovo polovicu svih dodanih šećera koja se konzumiraju, predavačica je slikovito prikazala u prozirnim vrećicama kako to izgleda u boci coca-cole, u jednom čokoladnom mlijeku, voćnom jogurtu ili cedeviti. Cilj je bio motivirati i dati ideje onima koji žele unaprijediti kvalitetu svakodnevne prehrane na poslu i kod kuće. Predavanje je održala Nina Penezić Blažević, mag. nutr., voditeljica Odjela za promociju zdravih stilova života u Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

Održano predavanje je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2023. koju već šestu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.

Istra: Obilna kiša, olujni vjetar, plima, zatvoren Antenal… “Repriza” u noći na nedjelju!

Bike utrka Istria 300 u listopadu 2023. - Foto TZG Poreč

U Hrvatskoj ostvareno 20 milijuna dolazaka. Zanimljiva top lista najposjećenijih gradova