in

Istra: Obilna kiša, olujni vjetar, plima, zatvoren Antenal… “Repriza” u noći na nedjelju!

Angtenal 03.11.2023. - Foto Donald Matijašić

Jaka promjena vremena na našem području kulminirala je prošle noći kada smo zabilježili olujni vjetar, obilne oborine i izraženu plimu koja je jutros pojačana valovitošću mora.

Najviše kiše palo je na riječkom području i kvarnerskim otocima, uglavnom između 70 i 90 mm. Obilnih 40 do 80 mm zabilježile su i naše postaje od Labinštine preko Pazinštine pa sve do Bujštine. Najmanje kiše palo je na jugu Istre, uglavnom između 10 i 20 mm. Najjači udar vjetra zabilježen je u Labinu na Fortici gdje je izmjereno 35,2 m/s ili 127 km/h.

S vremenskim nevoljama nije kraj. Nakon kratkotrajnog smirivanja u prvom dijelu subote, nova jača promjena stiže nam već u noći na nedjelju. Bit će gotovo preslika noćašnje fronte, dakle očekujemo jak i olujni vjetar, izraženu plimu i obilne oborine. Kao što možemo vidjeti na priloženoj oborinskoj karti, ponovno u samo 6 sati može pasti više od 100 mm, a oborina će biti i u idućim terminima, što možete pogledati na prognostičkim kartama, piše Istramet u petak 3. studenog 2023.

Foto Grad Poreč

Mjesec poduzetništva u POREČU: Školarci zavirili u svijet zanimanja

Mjesec poduzetništva u Poreču: Koje su zdrave marende na poslu? O cedeviti, voćnim jogurtima…