in

Opozvana dva smoothiea iz Konzuma i Lidla, te jedna popularna slastica

Ilustracija Pixabay

Iz Lidla i Konzuma povučene dvije vrste smoothieja, te proteinke palačinke.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda SMOOTHIE MINUTE, ENERGY MIX 250ml, upotrijebiti do 12.03.2024., zbog povećanog sadržaja mikotoksina – patulina u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama.

-Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu da se suzdrže od konzumacije te da ga vrate u najbližu Konzum prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac. Ispričavamo se kupcima na neugodnosti, no u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti, objavio je Konzum. Cijelu obavijest možete pročitati na njihovoj stranici na linku:  https://www.konzum.hr/novosti/opoziv-proizvoda-smoothie-energy

Podaci o proizvodu: proizvođač: Molkerei Gropper GmbH & Co., Bissingen, Njemačka, a u maloprodaja ga stavlja: KONZUM plus d.o.o., Zagreb, navedeno je na stranicama Hapiha.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Solevita, Smoothie sorta Šipak-acai, 250ml, EAN 4304493262737, upotrijebiti do 12.03.2024. i 13.03.2024, zbog povećanog sadržaja mikotoksina – patulina u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama. Detalji o opozivu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom.

Podaci o proizvodu: Dobavljač: Molkerei Gropper GmbH & Co., Bissingen, Njemačka
Maloprodaja: Lidl Hrvatska d.o.o. k.d., Velika Gorica.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda Nanosupps proteinske palačinke okusa čokolade, 50g, LOT/CH354-23, zbog moguće kontaminacije sa plijesni.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Midatlantic Netherlands B.V, Aalsmeer, Nizozemska
Dobavljač: Nanosupps Kft., Budimpešta, Mađarska
Maloprodaja: PRO PETAR, trgovački obrt, vl. Marija Stankić, Osijek, objavio je Hapih.hr.

Foto TZ Tar-Vabriga

PRIJAVE OTVORENE: U Taru edukacija za kušače maslinovog ulja za nacionalnu listu

marina funtana

Porečka policija našla lopova koji je u Funtani krao po autokampu