in

Porečke škole hodale za zdravlje

Foto Zdravi grad Poreč

Porečke škole preplavile su porečke šetnice u petak 19.4. u sklopu manifestacije “Hoditi i zdravi biti 2024.”  Tako su u okviru  8. javnozdravstvene manifestacije, pod okriljem  Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (ZZJZ IŽ),  u Poreču hodali učenici i učitelji OŠ Finida i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin te srednjoškolci iz škola SŠ Mate Balota i SŠ Anton Štifanić. Porečko nastojanje da se promovira zdravlje, hodanje i boravak u prirodi kao najjednostavniji i najzdraviji vid tjelesne aktivnosti postiže svoj puni smisao kada se u tjelesnu aktivnost uključuju i porečka djeca i mladi. U danu je ukupno hodalo 1200 djece sa 150 odraslih pratitelja. 

Djeca i odrasli voditelji porečkih škola proveli su dinamično aktivno i zabavno  jutro u prirodi. Hodalo se po dvije šetnice. Od Naftaplina do Zelene lagune hodali su srednjoškolci, a  od Picala do parka uz plažu Sv. Martin učenici Finide i OŠ B. Parentin.

Aktivnost su započeli u 8.30 te završili oko 13 sati. Mlađa djeca škola B. Parentin i Finida su boravila u parku s igračkim spravama ispod hotela Materada dok su stariji školarci koristili gradski dječji park sa spravama i odbojkaškim igralištem na pijesku kraj uvale Sv. Martin. Igre, smijeha, zabave i dobrog raspoloženja nije nedostajalo. Učenici su se nadmetali  u pojedinim igrama sa svojim učiteljima te je ovaj dan u prirodi osim igre i kretanja bio i način međusobnog druženja i  povezivanja učitelja i djece. izvan učionica i školskih klupa. Čitavu aktivnost sa Zdravim gradom je koordinirao te u konačnici taj dan i vodio naš stalni stručni suradnik, prof. kineziologije Zoran Jendrašić na čemu mu zahvaljujemo. 

-Hvala ravnateljima, stručnim službama, školskim kineziolozima  i učiteljima porečkih škola što prepoznaju manifestaciju i ugrađuju je u svoje školske godišnje programe i partnerski realiziraju u zajednici zajedno sa nama, navodi u priopćenju Zdravi grad Poreč.

U Bujama radionica izrade prirodnih šampona i regeneratora. Prijavite se!

novigrad-urbani-4-vrtovi-tanja-kocijančić-3-7-2023.jpg

Grad Novigrad daje u najam građanima parcele za gradske vrtove