in

Porečki vrtići hodali za zdravlje

Foto Zdravi grad Poreč

Porečki predškolci i njihovi odgajatelji z vrtića Radost 1. i 2., Paperino i Crvenkapica hodali su i vježbali za zdravlje u utorak 16.4. , a u sklopu ovogodišnje manifestacije HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 2024. Uz more je hodalo ukupno 300 mališana i 51 odrasli voditelj.

Foto Zdravi grad Poreč
Foto Zdravi grad Poreč

Na porečkoj prekrasnoj šetnici uz more, od Naftaplina do Brula, mališani su hodali, vježbali, igrali se u prirodi. Vesela i razigrana djeca su sa svojim odgajateljicama, ravnateljicama i stručnim službama provela lijep dan u prirodi. Pjevalo se, plesalo, vježbalo i potom hodalo uz stručno vođenje porečkih kineziologa, stručnih suradnika Zdravog grada Vedrana Vrusa i Zorana Jendrašića.

Predškolci su živahno krenuli sa tjelovježbom uz more na porečkom kupalištu Naftaplin, potom nastavili hodati do Hotela Mediteran praćeni uobičajeno pogledima punih simpatija slučajnih prolaznika. Na tratini pored Mediterana igrali su se i odmarali za povratak u svoje vrtiće. Sigurnu podlogu za odmor i sjedenje na travi osigurao im je porečki Crveni križ.

I ove godine je u porečkoj manifestaciji HODITI I ZDRAVI BITI-LA SALUTE VIENE CAMMINANDO 24 jedan od ciljeva uključiti u zdravu aktivnost hodanja sve dobne skupine počevši od najmlađih. Na taj način pokazati koliko je djeci dobno razvojno i za zdravlje potrebno kretanje u prirodi te poticati roditelje i sve važne odrasle da njeguju kod djece pokret te razvoj motoričkih i mentalnih vještina za koje je preduvjet pokret i igranje u prirodi. Nakon veselog i lijepog jutra uz more svi mališani i njihovi pratitelji vratili su se u svoje vrtiće na zasluženi ručak i spavanje.

Zahvaljujemo svim ravnateljicama porečkih predškolskih ustanova, stručnim službama i odgajateljicama/ima te našim stručnim voditeljima, kineziolozima Vedranu i Zoranu na entuzijazmu i pozitivnoj energiji koju unose u svaku porečku manifestaciju hodanja za zdravlje.

Zdravi grad Poreč

vrsar

Općina Vrsar sufinancira troškove uklanjanja azbestnih krovova

Foto Rukometni klub Poreč

Porečki rukometaši podijelili bodove sa Spačvom