in

Potpisan ugovor o izgradnji i opremanju nove pulske bolnice vrijedan 150 milijuna kuna

Foto Grad Pula

U novoj zgradi Opće bolnice u Puli danas je potpisan ugovor o jamstvu za podmirenje dugoročnih obveza te najveće zdravstvene ustanove u Istri za dodatnih 150 milijuna kuna kojoj su nazočili premijer Andrej Plenković i pulski gradonačelnik Boris Miletić, a ugovor su potpisali ravnateljica Opće bolnice Irena Hrstić i obnašatelj dužnosti istarskog župana Fabrizio Radin.
Za gradnju nove Opće bolnice u Puli dosad je iz dva kredita osigurano 600 milijuna kuna. Sporazumom o sufinanciranju izgradnje nove bolnice, koji su potpisale Vlada, Istarska županija i pulska Opća bolnica u srpnju 2011. predviđeno je da država osigurava 75 posto godišnjih anuiteta, a županija ostalih 25 posto kroz cijelo razdoblje otplate kredita.
Za te kredite država je izdala jamstva bankama, no kako je tijekom gradnje bolnice bilo promjena uglavnom zbog izmjenama zakona kojima se definira gradnja, ili onih kojima se utvrđuju uvjeti u zdravstvenim ustanovama, osigurani novac više nije bio dostatan za dovršetak investicije. (Izvor Grad Pula)

Nova oprema za igrališta u mjesnim odborima Žbandaj, Varvari, Nova Vas i Červar Porat

Dvije trećine tvrtki u Hrvatskoj već osjeća posljedice koronavirusa