in

PRIJATELJ SUNCU: U tijeku prijave za dermatološke preglede u Baderni, Žbandaju, Varvarima i Fuškulinu

Foto Grad Poreč

Grad Poreč organizira nove termine besplatnog savjetovališta za prevenciju malignih bolesti kože koji će se održati u utorak 9. studenog 2021.  Savjetovalište je individualno i besplatno, a odvija se u sklopu aktivnosti projekta „Prijatelj Suncu“ koji provodi Grad Poreč-Parenzo u partnerstvu s Općinom Malinska-Dubašnica. Projekt ima za cilj podizati svijest građana Poreča i Malinske o važnosti prevencije malignih oboljenja kože te poticati da se pravilnim ponašanjem i odgovarajućom zaštitom smanje rizici obolijevanja od ove sve češće bolesti.

Projekt „Prijatelj Suncu“ pokrenut je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.  Savjetovalište će voditi liječnica Sendi Matić, dr. med., spec. dermatologije i venerologije iz Specijalne bolnice Medico Rijeka.

Za dolazak na savjetovanje obvezna je prethodna najava projektnom timu Grada Poreča telefonom na broj 052 633 785  ili mailom na adresu gospodarstvo@porec.hrGrađani koji na savjetovanje dođu bez prethodne najave, neće moći obaviti pregled.

Za savjetovanje u najbližem mjesnom odboru mogu se predbilježiti i građani koji nemaju prebivalište na području tog mjesnog odbora.

Prijave se zaprimaju najkasnije do ponedjeljka 8. studenog u 13:00 sati.

Lokacije i satnica savjetovanja:

UTORAK9.11.2021.09:00 – 10:00 MO BADERNA (školska zgrada, 1. kat)

10:15 – 11:15 MO ŽBANDAJ (prostorije Poduzetničkog inkubatora Poreč)

11:30 – 12:30 MO VARVARI (školska zgrada, 1. kat)

13:15 – 14.15 MO FUŠKULIN (Društveni dom)

ministar Davor Božinović

Božinović najavio nove mjere. Jedna se odnosi na covid-potvrde

PorečDox 2021

PorečDox međunarodni festival dokumentarnog filma od 8. studenog