in

PROJEKT “ŽIVJETI ZDRAVO”: Porečani vježbali pod vodstvom Zorana Jendrašića i Vedrana Vrusa

Vježbe na otvorenom na Gradskom kupalištu Poreč

U subotu, 25. svibnja, povodom Svjetskog dana sporta u Poreču je organizirano vježbanje na spravama na otvorenom pored Gradskog kupališta i mala škola nordijskog hodanja u okviru projekta „Volonteri u parku“ putem kojih se potiču zdravi životni stilovi i navike, okupljanje i druženje kroz pokret.

Okupljanje je organizirao Zdravi grad Poreč, a za stručno vođenje bili su odgovorni kineziolozi Zoran Jendrašić i Vedran Vrus. U Poreču će u okviru projekta „živjeti zdravo“ takvih okupljanja biti još jer brojni dokazi potvrđuju da zdravlje uvelike ovisi o kretanju te da je kretanje najbolji put za prevenciju mnogih bolesti. Baš zato cilj ovog okupljanja bio je demonstrirati građanima kako ispravno i svrsishodno koristiti sprave na otvorenom u porečkim parkovima koji su dostupni svim građanima za razgibavanje ili jačanje pojedinih skupina mišića.

Isto tako, kineziolozi su građane koji koriste štapove za nordijsko hodanje poučavali o ispravnom korištenju štapova kako bi štapovi imali svoju svrhu u rasterećivanju određenih dijelova tijela i omogućili lakše hodanje na duljim trasama. Poreč je grad uključen u Nacionalni projekt Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Jedan od segmenata ovog projekta usmjeren je zdravlju i kretanju u okruženju zajednice odnosno poticanju svih građana na brigu o zdravlju te zdrave životne stilove i navike kroz pokret naziva „Volonteri u parku“.

Za Grad Poreč projekt „Živjeti zdravo – Volonteri u parku“ koordiniraju Zdravi grad i njegovi sturčni suradnici, kineziolozi, Jendrašić i Vrus, istaknuli su iz Zdravog grada.

Istramet: Obilna kiša naglo se sručila na Rovinj i Medulin gdje je palo čak 45 mm! Mirna je opasno nabujala

AKCIJA POLICIJE: Za bolju sigurnost pješaka u prometu